banner

AlbumsRecensies

Tweevieracht – De Moderne Renaissance (★★★★): Tweevieracht is sterker dan ooit

Het was een lange tijd stil rond het duo Tweevieracht. De rapper Lerr en rapper/producer BLNK brachten in 2019 maar liefst drie projecten uit: Twee, Vier en Acht. Nadien kregen we van Lerr nog een aantal nummers, maar dan zonder zijn kompaan. Het was wachten tot oktober dit jaar op de eerste aankondiging van Tweevieracht, met name van deze ep, genaamd De Moderne Renaissance. Het nieuwste project van het Gentse duo bestaat uit vier nummers, wat weer in lijn staat met hun groepsnaam. Wat ook opvalt, is de lengte van elk nummer dat ze uitbrengen. Ze zijn allemaal welgeteld 2 minuten en 48 seconden lang.

De Moderne Renaissance opent met een mysterieus nummer dat wordt ingeleid door een radiobericht van Studio Brussel-presentator Rik De Bruycker. Zo worden de twee heren mooi aangekondigd om daarna hun verses en refrein te brengen. “Wij Zijn” is de perfecte opener van de ep, mede door de lyrics van het refrein: ‘Zeg het aan de buurt, wij zijn terug’. Een bericht waar veel fans op aan het wachten waren.

Een belangrijk kenmerk van Tweevieracht is het feit dat de heren graag muziek maken die een vrij donkere sfeer met zich meebrengt. Dat is op “Fijnproever” ook te horen. De melodie klinkt wat gebroken, waardoor alles triester klinkt. Ook “Nieuwe Normaal” heeft dat donkere in zich, maar dan eerder door de teksten. Raps over hoe asociaal het nieuwe sociaal is, doen de luisteraar stilstaan bij de periode waar we in leefden en leven. Op “Nieuwe Normaal” horen we ook een gastbijdrage van MF Rouge, een rapper uit het Brusselse.

Het laatste en vierde nummer heeft als titel “De Vier”. Dit toont nogmaals aan dat bij Lerr en BLNK alles in het teken staat van 2:48. Ook hier is er een geluidsfragment dat als intro dient, deze keer horen we dat de vierde keer staat voor verandering. Dit, samen met een fantastische beat en ijzersterke bars, zorgt ervoor dat “De Vier” een van de sterkste nummers is op deze ep.

De Moderne Renaissance is weer een stukje sterk werk van de heren uit Gent!

FacebookInstagram

131 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lerr - "U Nie Nodig (feat. Domi)"

Voor sommigen is de coronacrisis een tijd van stilte en rust, terwijl het voor anderen een creatieve periode is waarin er veel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lerr feat. Domi - "Visie"

Kwinten ‘Lerr’ Olaerts is geen nieuweling in de Vlaamse hiphop wereld. Zo’n tien jaar geleden kwam zijn eerste project Vingerafdrukken uit en sindsdien…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Tweevieracht - "Dure Woorden" & "Niemand Weet"

Wie nog nooit heeft gehoord van Tweevieracht, geen nood, want je bent vast niet de enige. Maar onbekend is onbemind, en daarom…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.