Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Tweevieracht – “Dure Woorden” & “Niemand Weet”

Wie nog nooit heeft gehoord van Tweevieracht, geen nood, want je bent vast niet de enige. Maar onbekend is onbemind, en daarom is het zeker aangeraden om de tracks van het duo Lerr en BLNK eens te gaan beluisteren. Het Tweevieracht-concept werd uit de grond gestampt door de Gentse rapper Lerr, die eerder al met bijvoorbeeld het album Kwintessens op de proppen kwam. Tijdens een turbulente periode in zijn leven, waarin hij onder andere zijn beide ouders verloor en op het nippertje zelf ontsnapte aan een woningbrand, ontwikkelde hij een hele sterke aantrekking naar deze cijfers. Die periode en haar toepasselijke cijfers gaven hem inzicht in het leven en liggen aan de basis van deze nieuwe nummers.

Hun eerste release bestond uit twee nummers; “Dure Woorden” en “Niemand Weet” ft. Domi, waarvan het tweede nummer wordt vergezeld van een videoclip. Dat nummer wordt gekenmerkt door krachtige bars die het spirituele niet in het ongewisse laten en gaan gepaard met een dromerige maar zelfzekere beat. Ook het refrein, ingezongen door Domi, laat je niet snel los. In een melancholische Bazart-achtige sfeer word je meegesleept in het verhaal. Ook het andere nummer, “Dure Woorden”, is van een stevig kaliber. Opnieuw zeer scherpe teksten, maar deze keer op een breekbare pianobeat. Een simpele formule die bij vele grootheden al voor successen zorgde en die voor het Tweevieracht-duo het pad lijkt te effenen voor een knap album.

Tweevieracht wordt een volledig album met veertien nummers, mooi uitgebracht als een trilogie, en dus worden doorheen 2019 telkens twee, vier en daarna acht nummers op ons losgelaten. Hou hen dus zeker in de gaten als het duo er met deze twee nummers al in slaagde je te verbazen!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Your Old Droog - "DBZ" (feat. Denzel Curry & Method Man)

Your Old Droog is een atypische rapper. Bekendheid is niet aan hem besteed, marketing laat hem koud en de mainstream is de…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doechii - "Alter Ego" (feat. JT)

Sinds ze in 2022 haar handtekening zette bij de hiphopgrootheden van Top Dawg Entertainment heeft Doechii niet stilgezeten. Ze dropte een paar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.