Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Mieux – “Dancing at the Doors of Heaven”

2021 mag toch met gepaste trots het jaar van Son Mieux genoemd worden. Waar het voor veel artiesten toch een jaar van teleurstelling was, is het voor de band uit Den Haag een geweldig jaar. De groep rondom zanger Camiel Meiresonne nam ons al mee met “1992” in het begin van 2021 en zette daarmee de toon voor de ep The Mustard Seed Pt. 1, die uitkwam in mei. Daarop volgden de singles “Drive” en “Everything”, waarmee ze al grote hits scoorden bij onze Noorderburen. 

Daarnaast zat de Haagse band niet stil en brachten ze “Dancing at the Doors of Heaven” uit. Hierop zet de band het onwijs herkenbare geluid verder door. Dansen op dit nummer is zeker een mogelijkheid, sterker nog, stilzitten is bijna niet te doen. Het begint met de trompet die het hele nummer blijft doorschallen. Wanneer de zang van Meiresonne erbij komt, neemt de band even een lagere versnelling. Wat zo goed is aan Son Mieux, is dat er altijd een verhaal wordt verteld en dat kan Meiresonne goed. Hij geeft zich bloot door te vertellen dat je niet bang hoeft te zijn voor je angsten, maar ze juist moet najagen en van je af moet dansen. Wanneer het refrein erin knalt en de hoge versnelling wordt ingezet, hoor je het geheime wapen van de band: hun levendige geluid dat zo goed gevuld voelt door het ruime gebruik van het instrumentarium. “Dancing at the Doors of Heaven” is de laatste single voor het album The Mustard Seed, dat op 3 december 2021 uitkomt. Verder heeft de band de komende maanden een grote tour in Nederland gepland. Er zijn nog geen tourdata in België aangekondigd.  

84 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pyke - "Go No Don’t Go"

Nederland heeft heel wat muzikaal talent en weet met kleppers zoals S10, Goldband, De Jeugd Van Tegenwoordig en Froukje steeds meer de…
InstagramLiveRecensies

Son Mieux @ De Roma: Op zijn allerbest

De zevenkoppige Haagse band Son Mieux, onder leiding van frontman Camiel Meiresonne wordt met de dag populairder. Dat de groep al jaren aan…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 2): Luide zaterdag

De zaterdag van Paaspop had een mooi zonnetje in petto van zodra de deuren van de weide openwaaiden. Het grote festivalterrein stond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.