Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Mieux – “1992”

Twee jaar na de debuutplaat van het Haagse Son Mieux begint de band aan een nieuw hoofdstuk. Op hun album Faire de Son Mieux toonden ze zich steevast als een veelzijdige band met een herkenbare sound die ons doet dagdromen van roadtrips. “1992” is de eerste single van een nieuw album dat, afgaand op het artwork, wel eens The Mustard Seed zou kunnen heten. De band bouwt met deze release alvast verder op hun eerste plaat.

“1992” is een brief van zanger Camiel Meiresonne aan zijn jongere zelf, wat meteen het nostalgische karakter van het nummer verklaart. De doorleefde stem van Meiresonne neemt je bijna letterlijk mee terug in de tijd. Het aanstekelijke refrein zorgt ervoor dat stilstaan op “1992” haast onmogelijk wordt. Hoewel de gitaar al lang een prominente plek vergaard heeft in de muziek van Son Mieux, krijgen we op deze single een rijk geluid waarin ook blazers en strijkers een rol vervullen. Het zijn die kleine toevoegingen die ervoor zorgen dat de band hiermee een mogelijke hit in handen heeft. Pak je spullen maar in, want als het van ons afhangt, vertrekken we vandaag nog en is “1992” de soundtrack van een eindeloze roadtrip.

2021 mag dan nog niet meteen het jaar zijn waarop we hoopten, Son Mieux belooft alvast veel nieuwe muziek op ons af te vuren.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Mieux - "Multicolor"

De zomer komt eraan en dat weten ze bij Son Mieux ook. Het zevental uit Den Haag maakt al jaren muziek en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop vult affiche aan met Greta Van Fleet, De Staat, Kacey Musgraves en 25 anderen

Pinkpop maakte vandaag 28 nieuwe namen bekend, die in 2022 naar Landgraaf zullen trekken voor de langverwachte terugkeer van het Nederlandse festival….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Mieux - “Dancing at the Doors of Heaven”

2021 mag toch met gepaste trots het jaar van Son Mieux genoemd worden. Waar het voor veel artiesten toch een jaar van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.