banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RonnyHuana & Jazz Brak – “Ghost”

Wie (eer)gisteren naar STIKSTOF in de AB ging, zag RonnyHuana en Jazz Brak al op eenzelfde avond aan het werk. Antwerpenaar RonnyHuana, die onlangs nog een single met Freddie Konings uitbracht, verzorgde het voorprogramma, terwijl Jazz – uiteraard – met STIKSTOF de zaal plat speelde. Beide heren waren al eens samen te horen op “Tot de Dood”, een monsterlijke, angstaanjagende track van Berry, waarop ook Zwangere Guy, Eijer en $KEER & BOO$ hun zegje deden, maar op “Ghost” rappen ze voor het eerst met hun tweetjes.

RonnyHuana blijft zijn unieke stijl aanhouden. Na het refrein, waar “Ghost” mee start, begint hij met een complex stuk, waarop hij speelt met klanken. Zijn lines zijn kort en hij rapt relatief snel. Daarna gaat hij wat langzamer en heeft hij het over ‘demonen rond een graf’ en ‘Cara in het bloed van uw vader’. Net voor Jazz begint te rappen, sterft de muziek vrijwel volledig uit om daarna rustig, terwijl hij al een paar bars rapte, terug tot leven te komen. Jazz’ rauwe stem, die op dat moment zowat het enige is wat je hoort, schept een eng en duister sfeertje, dat doorheen heel zijn strofe onverminderd aanwezig blijft. “Ghost” is geen single die hiphopfans over een aantal jaren nog zullen beluisteren. Niet dat het op zich geen goed nummer is, maar als je hun vorige singles hoort weet je dat beide artiesten meer potentieel hebben. Hopelijk maken ze samen nog meer singles, die net dat tikkeltje meer hebben dan “Ghost”.

RonnyHuana: Facebook / Instagram

Jazz Brak: Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

30 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

STIKSTOF @ Ancienne Belgique (AB): (B)XXL familiefeest

STIKSTOF hield gisteren de eerste van hun twee grote familiebijeenkomsten in Brussel. De Brusselse concerttempel Ancienne Belgique was voor die eerste show…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RonnyHuana - "Niet als" (feat. Freddie Konings)

RonnyHuana noemt zichzelf ‘burgemeester van het donker leven’, en gelijk heeft hij. Al een aantal jaar domineert hij de underground van de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #29

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.