Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ashnikko – “Halloweenie IV: Innards”

Zoek niet verder naar de soundtrack voor je Halloweenverkleedfeestje, Ashnikko heeft aan jou gedacht. “Halloweenie IV: Innards” is al het vierde nummer van hun Halloweenreeks die in 2018 het licht zag. Gelukkig beperken de releases van de blauwharige artiest zich niet tot deze feestdag. Onlangs kregen we met “Panic Attacks in Paradise” en “Maggots” nog een gevarieerde dubbelsingle voor de kiezen en ons jaar begon ook goed met hun debuutmixtape DEMIDEVIL. De nieuwste worp past perfect binnen het eerdere werk van de popartiest, al klinkt hij logischerwijs wat griezeliger dan TikTokhits als “Daisy” of “Slumber Party”.

De bad bitch energy van Ashnikko is van op mijlen afstand herkenbaar. Hun combinatie van hyperpop en hiphop, gehuld in een horrorkleedje, geeft ons zelfvertrouwen keer op keer een gigantische boost. Voor de enge sfeer van “Halloweenie IV: Innards” recycleerde de artiest het “In the Hall of the Mountain King”-thema van de 19de-eeuwse componist Edvard Grieg. Het is niet de eerste keer dat hen een bekend deuntje gebruikt. De Halloweensingle van vorig jaar was bijvoorbeeld geïnspireerd door de kerstklassieker “Twelve Days of Christmas”. Gelukkig geeft Ashnikko er telkens op zijn zachtst gezegd hun eigen draai aan. Of Grieg blij zou zijn met de wel erg hedendaagse herwerking van zijn muziekstuk, kunnen we niet zeggen, maar wij zijn fan!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ashnikko - WEEDKILLER (★★★½): Pop met een scherp kantje

In 2021 bracht Ashnikko, artiestennaam van de 27-jarige Ashton Nicole Casey, haar eerste mixtape DEMIDEVIL uit. Nu, twee jaar en een pauze…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ashnikko - "Worms"

Fans van Ashnikko hebben het tegenwoordig ongetwijfeld naar hun zin, want de Amerikaanse had heel wat goed nieuws mee te delen. Zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.