Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ABBA – “Just A Notion”

Dat ABBA terug is, hoeven we u niet meer te vertellen. De vier Zweedse oppergoden van de Europese popmuziek kondigden vorige maand hun comeback aan en de hele wereld zal het geweten hebben. Lange tijd waren er al geruchten dat de groep voor het eerst in veertig jaar nieuwe nummers zou uitbrengen. Uiteindelijk komen ze zelfs met een volledig nieuwe plaat én een virtuele ‘wereldtournee’ op de proppen. Een wereldtournee kunnen we het wel niet echt noemen, gezien het zich beperkt tot Londen door het technische huzarenstukje van de lichtshow. De nieuwe plaat Voyage verschijnt binnen twee weken al en na “I Still Have Faith In You” en “Don’t Shut Me Down” krijgen we nu ook “Just A Notion” te horen.

Het is geen mysterie waarom “Just A Notion” klinkt als een goedbewaarde track uit de jaren zeventig, het is er namelijk één. De single was origineel geschreven voor Voulez-Vous in 1978, maar belandde uiteindelijk in de archiefkluis. Voor Voyage werd dit pareltje van onder het stof gehaald. Vanaf de eerste hoempa pianonoten is het al duidelijk dat ook dit weer de classic ABBA is zoals we die altijd al gekend hebben. Vrolijke blazers, de iconische stemmen van Anni-Frid en Agnetha en harmonieën van Benny en Björn klinken als vanouds. Het vreugdevolle deuntje brengt ons al in een vervroegde kerststemming. Ongetwijfeld zal ook deze grijsgedraaid worden in allerhande nachtclubs. Niemand kan er nog om heen: ABBA is helemaal terug.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "Electric Life"

De artiesten die na hun winst op het Eurovisiesongfestival een internationale carrière kunnen uitbouwen, vormen slechts een klein collectief. We zijn natuurlijk…
AlbumsFeatured albumsRecensies

ABBA - Voyage (★★★): Reis naar het verleden

Er zijn weinig popgroepen die zo’n impact op de populaire muziek hebben gehad als het Zweedse exportproduct ABBA. Nadat ze in 1974…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles ABBA - "I Still Have Faith In You" & "Don't Shut Me Down"

Wie had er gedacht dat de populairste Eurovisiesongfestivalact ooit nog met nieuwe muziek zou komen? In 1974 won ABBA de liedjeswedstrijd met…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.