Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence – “Electric Life”

© CPU – Stijn Verbruggen

De artiesten die na hun winst op het Eurovisiesongfestival een internationale carrière kunnen uitbouwen, vormen slechts een klein collectief. We zijn natuurlijk bekend met ABBA, Céline Dion en meest recentelijk Måneskin. Ondertussen mogen we de Nederlander Duncan Laurence aan dat lijstje toevoegen, want ook hij doet het niet slecht nadat hij in 2019 won met “Arcade”. Die hit kende vooral een succes tijdens de pandemie, gezien het zeer populair was op het media-platform TikTok, zeker na zijn herwerkte versie waarop de Amerikaanse popsensatie Fletcher haar stem aan uitleende. In 2020 bracht de zanger zijn eerste album Small Town Boy en ep Worlds on Fire uit, maar een nieuw album zal er waarschijnlijk voorlopig niet in zitten gezien Laurence binnenkort begint aan zijn Europese tour. Voorlopig houdt hij ons zoet met deze nieuwe single in afwachting naar een nieuwe langspeler.

“Electric Life” begint zoals een typisch Duncan Laurence-nummer. Een zachte piano en vocalen die gelijkaardig zijn aan Sam Smith vormen de ingrediënten van deze intro. Plots lijkt de Nederlander het over een andere boeg te willen gooien, want die zachte piano wordt ingeruild voor een hardere beat voor het refrein. Hij is niet bang om drums en gitaren te gebruiken, zo blijkt, maar weet het toch nog een eigen tintje te geven door zijn mooi zangspel. Wij zijn alvast tevreden met deze nieuwe single.

Wie Duncan Laurence live aan het werk wil zien, zal nog even geduld moeten hebben. Op 25 oktober treedt hij op in de Melkweg in Amsterdam en later die week, op 29 oktober, komt hij langs in Het Depot in Leuven.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Sam Smith @ Sportpaleis: Sex, body & soul

Met nummers als “Money on My Mind”, “I’m Not the Only One” en “Stay with Me” wist Sam Smith 2014 om te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Céline Dion - "I'll Be"

Céline Dion en legendarische soundtracks lijken zowat hand in hand te gaan met elkaar. Zo is ze natuurlijk het meest gekend voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Céline Dion - "Love Again"

Céline Dion heeft een van de meest iconische nummers ooit uitgebracht voor een soundtrack. Een lied dat gekend is door jong en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.