Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 22/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet door de Vlaamse en Brusselse muzieksector. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden 136 bands geselecteerd, en die zullen hun muzikale kunnen bewijzen in niet minder dan 23 selectieronden. Daaruit blijven uiteindelijk 46 finalisten over en binnen enkele maanden komen 18 winnaars uit de bus. Zij krijgen een ambitieus en uitgebreid kansenparcours voorgeschoteld.

Op 8 oktober vonden de eerste selectierondes plaats en die zullen doorlopen tot en met 29 oktober. Dan zal de jury voor de moeilijke taak komen te staan om finalisten te kiezen. Om je al helemaal klaar te stomen en handenwrijvend de zalen te laten betreden, vind je hier een korte introductie van iedere groep. De afgelopen dagen kon je al kennismaken met de bands die de spits mochten afbijten, vandaag introduceren we hun opvolgers. Aanstaande vrijdag trekt Sound Track naar twee provincies: Oost- en West-Vlaanderen. In Muziekclub N9 te Eeklo en Muziekclub De Zwerver in Leffinge zullen een aantal veelbelovende bands het beste van zichzelf geven.

Oost-Vlaanderen | Muziekclub N9

Sound Track trekt aanstaande vrijdag voor de laatste Oost-Vlaamse voorronde richting Eeklo. De link naar het Facebookevenement vind je hier.

Cesar Quinn

In Muziekclub N9 krijgen we heel wat bands te zien die al een belletje doen rinkelen en eentje daarvan is Cesar Quinn. Het muzikale project van Frederik Daelemans dook de laatste jaren dan ook geregeld op in de media, zeker omdat debuutplaat Opal er wel mocht zijn. Live omringt de Gentenaar zich met een driekoppige band, waardoor zijn dromerige, op Radiohead-geïnspireerde liedjes nog grootser zullen overkomen.

Luister via VI.BE

Iskander Moens

Je kan Iskander Moens al kennen van de band HYPER!, waarin hij fungeert als frontman, maar tegenwoordig probeert de jongeman uit Zelzate het ook solo. Met succes, zo blijkt, want Meskerem Mees wist hij al om zijn vinger te winden. In tegenstelling tot zijn andere project doet Iskander het alleen een pak rustiger aan. Zo probeert hij uit te drukken wat er zich in zijn hoofd afspeelt. Dat resulteert in dromerige nummertjes die je mee zullen nemen richting dromenland.

Luister via VI.BE

Patches

Ook op Patches kunnen we al een gezicht en sound plakken, want Lotte Lauwers heeft het afgelopen jaar al heel wat bereikt met haar zwoele soloproject. Binnenkort verschijnt er een tweede ep van de Gentse zangeres en daarrond zal ze wederom heel wat podiumervaring opdoen. Zo staat er een mini-clubtour doorheen het land op het programma, maar speelt ze bijvoorbeeld ook al in het voorprogramma van Luwten in de AB. Het totaalplaatje klopt wondermooi bij Patches, dus we zijn ervan overtuigd dat ze nog ver zal geraken.

Luister via VI.BE

Set Animal

‘Alsof Mogwai en Sigur Ròs een baby hebben gemaakt’, vertelde Stefanie Mannaerts toen ze Set Animal hoorde. Wij kunnen haar in elk geval begrijpen, want het viertal uit het Gentse brengt extreem intrigerende muziek. Dat is dan ook de bedoeling van Set Animal, want de band wil graag experimenteren met de grenzen van de popcultuur. Dat resulteert in een indrukwekkend geheel waarin je instant wordt meegesleept.

Luister via VI.BE

Shikata Ga Nai

De vijf bandleden van Shikata Ga Nai zijn al bevriend sinds de middelbare school en staan nu graag samen op het podium. Dat de mannen, waaronder wederom Iskander Moens op bas, al zo ver teruggaan, valt ook op aan de manier waarop ze op elkaar zijn ingespeeld. Shikata Ga Nai is zo’n band waarbij je haast niet anders kan dan opgaan in het verhaal dat ze wil brengen. Met funky gitaarsolo’s, zwoele baslijnen en heel wat meer extra’s zorgt het vijftal voor een jazzy avond die je niet snel zal vergeten.

Luister via VI.BE

TaYYou

Chuki Beats is fan van TaYYou. ‘Nog wat saus erbij, en het komt goed’, vertelde hij. Het zit dus goed met het muzikale project van Yannick Tayou, die je meteen weet onder te dompelen in zijn mix van Engels en Frans. Zijn rapmuziek zoekt de grenzen op van het genre, waardoor we in een soort funky geheel terechtkomen. We zijn in elk geval benieuwd hoe dit live zal klinken.

Luister via VI.BE

West-Vlaanderen | De Zwerver

De laatste West-Vlaamse voorronde vindt aanstaande vrijdag plaats in Muziekclub De Zwerver te Leffinge. De link naar het Facebook-evenement vind je hier.

BRLRS

Met BRLRS krijgen we in De Zwerver de enige echte gitaarband te zien. Het viertal uit Oostende windt er geen doekjes om en knalt gewoon lekker door. De band kon doorheen de jaren al op behoorlijk wat persaandacht rekenen, dus het is nu aan de mannen om te bevestigen in dit Sound Track-concours. Het belooft in elk geval een stevige set te worden, vol met meezingbare refreinen en gitaarsolo’s. En dat is altijd iets om naar uit te kijken!

Luister via VI.BE

Bwana

Bwana is een act die we in de gaten moeten houden, niet in het minst omdat Friedel Dufait helemaal alleen op het podium staat. De 17-jarige zangeres uit Oostende bespeelt elk instrument zelf en zingt daar ook nog eens bij. Het is dan ook daarom dat de nummers die ze maakt nog net dat tikkeltje indrukwekkender overkomen. Haar dromerige en melancholische mix van indierock en -pop blijft na enkele luisterbeurten al helemaal hangen, dus het belooft een indrukwekkende set te worden in Leffinge.

Luister via VI.BE

Eigen Zweet Stinkt

Eigen Zweet Stinkt is een naam die al eens vaker voorbij komt op Dansende Beren, dus het is niet meteen een verrassing dat het duo in de voorrondes van Sound Track is geraakt. De band bestaat uit drummer Wout Helsen en producer Willem Theerens, een duo dat samen gigantisch vrolijke en dansbare nummers in elkaar weet te boksen. Het leuke aan Eigen Zweet Stinkt is dat er nooit een plan is. Nieuwe nummers kunnen zomaar live op het podium ontstaan, dankzij de uitgebreide fantasie en het improvisatievermogen van de mannen. Het is dus bijna zeker dat De Zwerver getrakteerd zal worden op heel wat nieuw, nooit eerder gehoord materiaal.

Luister via VI.BE

Lepopski

De bandnaam van Lepopski zegt eigenlijk al alles waar de band voor staat. Geen al te ingewikkelde sound, maar gewoon dansen met een glimlach op je gezicht. De nummers die het viertal uit Oostende maakt zijn dan ook erg melodiegedreven en daar ligt volgens ons hun grootste sterkte. Alles mag en alles kan tijdens een concert van Lepopski, althans als het van de muziek afhangt. Benieuwd of we dat vrijdag ook aan den lijve mogen ondervinden.

Luister via VI.BE

SUNiMAN

SUNiMAN, oftewel Samuel-Sunday Saviye, is nog maar achttien lentes jong, maar weet duidelijk wat hij wil. De Oostendenaar is al sinds de lagere school bezig met het maken van muziek en zo groeide geleidelijk aan zijn liefde voor de rap. Onder zijn vorige artiestennaam, Lil Trip, wist SUNiMAN al samen te werken met Loïc Nottet, dus ervaring heeft hij genoeg. Ondertussen is Samuel alweer wat gegroeid binnen de muziekindustrie en zo is Sound Track een mooie volgende stap in zijn carrière.

Luister via VI.BE

The Christian Club

‘Een iconische stem, sprekende teksten en muzikale twists.’ Het zijn niet onze woorden, maar die van Brutus-frontvrouw Stefanie Mannaerts over The Christian Club. Het muzikale project van Bruggeling Luca Missiaen doet ook bij ons al een belletje rinkelen en dat is niet meer dan terecht. De muziek die de jongeman maakt is in eerste instantie een rustpunt, zowel voor hem als voor de luisteraar. Doe daar nog eens filosofische teksten bij en je droomt al snel weg bij de melancholische gitaren en warme stem van The Christian Club.

Luister via VI.BE

The Nealions

Dat het er zwoel aan toe zal gaan in De Zwerver aanstaande vrijdag, zal voor een deel te danken zijn aan The Nealions. Toch hoef je niet enkel zwoele bassen en dromerige beats te verwachten, want het viertal uit Oostende mixt post- en stonerrock met psychedelica. Dat vertaalt zich in een experimentele en interessante mengelmoes van licht en donker, die je nog niet vaak hoorde binnen de landsgrenzen. Wij kijken er nu al naar uit hoe dit bijzondere geheel live zal klinken.

Luister via VI.BE

Timothy Fernandez

De muziek van Timothy Fernandez is doorheen de jaren geëvolueerd van dromerige folk tot fijne indierock. Zelf omschrijft hij dat door zijn invloeden te verleggen van een Ben Howard richting het genre van boy pablo en Tom Misch. Op zich een interessant geluid, maar de muzikale honger van de Oostendenaar is nog niet gestild. Zo verkent hij tegenwoordig alweer de paden der jazz en ziet het er met andere woorden naar uit dat Leffinge getrakteerd zal worden op een gevarieerde set.

Luister via VI.BE

Meer info vind je op de site en Facebook-pagina van Sound Track.

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

bwana, YESNOMAYBE en ise winnen De Nieuwe Lichting 2024

Het nieuwe jaar werd enkele weken terug ingezet en daarbij hoort ook een nieuwe De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Een week…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bwana - "Lonely Happy"

bwana zou tot vandaag hoogstwaarschijnlijk enkel een belletje hebben doen rinkelen bij de muziekliefhebbers die de voorrondes van kansenparcours Sound Track en…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2024!

Ook in 2024 zijn er nog altijd zekerheden in het leven. Het weer in januari is nog altijd verrassend koud, Tom Waes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.