Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hammock – “Elsewhere”

Nu de temperaturen zachtjes aan dalen, de zon weer wat lager komt te staan en de bladeren aan de bomen verkleuren is het een natuurlijke reflex om op de donkere avonden terug lekker te cocoonen in de warmte van de huiselijke sfeer. Op zulke avonden is het leuk om de tv uit te laten staan en te genieten van muziek. Een genre dat zich daar perfect toe leent is ambient/post-rock. Het genre is bij het grotere publiek voornamelijk bekend dankzij Sigur Rós, maar vermits deze band al jaren in een diepe winterslaap zit, werd het tijd om op onze radar naar waardige alternatieven te speuren.

Alternatieven zijn er genoeg, maar Hammock sprong in het oog. Hammock werd in 2003 opgericht in Nashville door Marc Byrd en Andrew Thompson. Sindsdien werden er tien albums, twee soundtracks en zes ep’s opgenomen door de heren. In de wereld van de ambient heeft Hammock dan ook al zijn strepen verdiend. Met een nieuw album in de steigers werden we begin oktober al getrakteerd op “Ineffable” en nu komt daar de titelsong “Elsewhere” bij.

Met “Elsewhere” worden de fans niet verrast door nieuwigheden, maar toont Hammock wel opnieuw waarin ze uitblinken, namelijk sfeervolle, sprookjesachtige muziek maken. Het instrumentale nummer is een perfecte mix van elektronica, gitaar en strijkers wat uitmondt in zeer rustgevende, genietbare muziek. Zet je neer, sluit je ogen en laat je gedurende vier minuten meevoeren op “Elsewhere”. In onze verbeelding vliegen we zachtjes door verlaten dalen, met kronkelende bergriviertjes geflankeerd door trekvogels die zweven op de wind die ons meevoert.

Op 5 november komt het nieuwe album Elsewhere uit. Ons dekentje ligt alvast klaar in de zetel en de kaarsen branden om de sfeer vast te houden.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Supreems - "Nachtschone"

Als we het over veelbelovende (Belgische) artiesten in de elektronische muziekscene hebben, dan kan en mag Supreems eigenlijk niet in het rijtje…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Blaze - JUNGLE (★★½): Verdwaald in de jungle van voorspelbaarheid

Filmregisseurs van opleiding, maar producers in het dagelijkse werkleven: dat zijn Guillaume en Jonathan Alric uit Parijs. De Fransmannen vormen sinds 2016…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Dot Major – “Bear”

De naam Dominic ‘Dot’ Major zal je misschien niet veel zeggen. Laat ons dan maar beginnen met London Grammar: die indiepopband, waarvan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.