Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Chica Chica – “Chica Chica”

© Nikki Van de Poel

Chica Chica is de alias van bassiste Judith Renkema. Zij is een veelgevraagde sessiebassiste en speelde onder andere al voor Komodo en Jaimi Faulkner. Ze heeft de pandemie positief aangepakt en is haar eigen muziek beginnen schrijven. Vandaag brengt ze haar eerste single uit: “Chica Chica”. Ze doet dit samen met gitarist Jeroen Kant en drummer/percussionist Gino Bombrini. Deze laatste tourt mee met de band Yin Yin om die van live drums te voorzien. Het is niet de eerste keer dat de drie muzikanten samenwerken, want in 2017 brachten ze het album Alles in kleur uit onder de naam Sheewawah. Dat was echter een eenmalig feit en nu is Judith Renkema dus terug als Chica Chica, met begeleiding van de twee mannen.

Zelf beschrijft Renkema haar band als een exotische soundtrack van een heist movie uit de jaren 70. De toon wordt meteen gezet in de eerste vijf seconden van het lied. Melodiegewijs gebeurt er weinig en ritmisch nijgt het richting cumbia, een complexe Colombiaanse muziekstijl. Een stem in het nummer fluistert zo nu en dan ‘Chica’. Nu de herfst echt aanwezig is, doet het nummer wel dromen van warmere oorden. Surfmuziek is misschien wel nog de betere beschrijving van de track: zon, strand en relaxen. “Chica Chica” voelt aan als een benevelde western die even is stilgevallen. De compositie wordt aangevuld met een videoclip die ons doet twijfelen aan de richting van de band. Is dit het begin van een verhalende reeks die telkens in een beeld verklaard wordt of blijft het een eenmalige tocht doorheen nostalgische taferelen?

De baslijnen en het gefluister blijven hangen, maar doen ons maar lauw uitkijken naar een vervolg. Hopelijk slaagt “Chica Chica” in de verdere zoektocht naar een eigen sound, want het muzikale en sfeerscheppende potentieel is zeker wel aanwezig.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Vincent de Boer - "Big Dreams" (feat. Surf)

Vincent de Boer is een 22-jarige muziekproducer en rapper uit Groningen, Nederland. De Boer werd eerst bekend als muziekproducer, maar bracht onlangs…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Handkerchief - "They Drive by Night"

Het jonge, Antwerpse collectief Handkerchief wist ons al enkele malen flink te overtuigen. De negen componisten en muzikanten brengen een unieke sound…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Surf Trash - "Friends"

In het land van kangoeroes en koala’s, rijzen ook jonge surfbands als paddenstoelen uit de grond. Eind 2017 zag Surf Trash het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.