Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Handkerchief – “They Drive by Night”

Het jonge, Antwerpse collectief Handkerchief wist ons al enkele malen flink te overtuigen. De negen componisten en muzikanten brengen een unieke sound in ons klein landje. Met instrumenten zoals een accordeon, een viool, een baritonsaxofoon en een trompet experimenteren ze met de typische Amerikaanse bluestraditie gemengd met wat rumba, surf en zelfs wat gospel. In oktober brengen ze hun album Mutiny Ballads & Fishguarding Song uit, dat zal voortgaan op hun vorige werk (de prachtige ep Mutiny Ballads). Gelukkig krijgen we er nu alvast de eerste single van te horen.

“They Drive by Night” is een mooie samensmelting tussen de verschillende instrumenten die Handkerchief ons te bieden heeft. De hartverwarmende maar ruwe sound die we te horen krijgen, doet ons wegdwarrelen in de straten na een avondje stappen. Het melancholische in “They Drive by Night” wekt wat droevigheid op, maar wanneer het even allemaal samenkomt en de muzieksterkte toeneemt, grijpt het naar onze keel. Alleen het einde komt net iets te plots en had beter al uitbollend tot zijn recht gekomen. Al bij al resulteert deze hemelse samenwerking (weeral) in een verfijnd topnummer.

FacebookWebsiteInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

7 april 2020

About Author

Robbe Van Hool


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief