Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Chorusgirl – “No Goodbye”

Dat Chorusgirl, de Londense band rond Silvi Wersing, kaas heeft gegeten van noisy, soms dreamy surf-pop viel al op sinds de release van hun succesvolle eerste plaat in 2015. Wersing, zelf van Duitse afkomst, erkent Chorusgirl als het kind van haar sluimerende muzikale ambities en haar angststoornis. Vooral dat laatste manifesteerde zich duidelijk in de eerder donkere songteksten van hun titelloze debuutalbum. Het bleek voorts een erg melodische band die niet goed kon kiezen tussen vibrato en overdrive, waarop ze besloot beiden in de strijd te gooien.

Het viertal lijkt het gekozen pad nu verder te verkennen met het catchy “No Goodbye”. De single klinkt fris, strak en coherent, met een flinke dosis dromerigheid. Bovendien staat de instrumentale ruggengraat als een huis, vooral de bas en de drums geven het nummer zijn nauwsluitende karakter. De eerder obscure tekst, in combinatie met de verrassend scherpe riff, doet wat denken aan surf-pop zwevend op een smogwolkje. Bijna als een romige Piña Colada met een bittere nasmaak, die je eraan herinnert dat je in een stoffig stadscentrum woont en niet op Hawaii.

Chorusgirl bevestigt alvast in topvorm te zijn, en geeft met deze single een veelbelovend voorsmaakje op hun tweede album “Shimmer and Spin” dat vanaf 16/11 beschikbaar is via Reckless Yes. ‘We hebben maanden aan de nummers gesleuteld en geprobeerd een soort sculptuur te maken van onze gemoedstoestand’, kon Wersing er al over kwijt. We kijken er alvast naar uit!

Facebook | Website

 

Related posts
AlbumsRecensies

BETWEEN FRIENDS - garage sale (★★★): Elektronische heruitvinding

Een van de dingen waar die Covid-lockdowns wél goed voor waren, was de heropleving van bedroompop. Artiesten konden niet langer in de…
AlbumsRecensies

Conan Gray – Found Heaven (★★½): Teleurstellende gedaanteverwisseling

Van het internet heeft Conan Gray intussen een van zijn beste vrienden gemaakt. Een groot deel van zijn bekendheid heeft de singer-songwriter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals – “Creatures In Heaven”

Voor wie op de ‘late nights in the middle of June’ in 2020 luidkeels meezong met de gigantische hit “Heat Waves”, doet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.