Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Snail Mail – “Ben Franklin”

De triomftocht van Snail Mail komt in een hogere versnelling. Een aantal weken geleden kwam de Amerikaanse opnieuw door de grote poort met het fantastische “Valentine”, een nummer dat het nieuwe tijdperk van Snail Mail met veel kracht opende. Haar debuutplaat Lush werd in 2018 op handen gedragen door toonaangevende muziekmedia; enkele daarvan bestempelden het zelfs als het beste debuut van de afgelopen jaren. De druk die op Lindsey Jordan kwam te liggen was dus groot, maar ze nam haar tijd om in alle stilte aan een opvolger te werken. Valentine verschijnt binnen drie weken en daar krijgen we met “Ben Franklin” een tweede voorbode uit.

Voor “Ben Franklin” wou Snail Mail bewust haar comfortzone verlaten en daar is ze met verve in geslaagd. Het nummer is een hybride muziekstukje waarin ze als muzikante en artieste qua geluid en tekst een andere richting uitgaat. Dit alles doet ze evenwel zonder haar karakteristieke muzikale identiteit te verliezen. De elektrische gitaar heeft ze voor een groot deel links laten liggen; in plaats daarvan maakte ze gebruik van meer elektronische en zweverige klanken. De grote constante op “Ben Franklin” is echter haar intrigerende stemgeluid dat voor variatie en spanning zorgt doorheen de luisterbeurt. Een ambitieus doch zeer geslaagd experiment is “Ben Franklin” geworden, dat ons nog meer doet uitkijken naar de release van Valentine.

Op zaterdag 14 maart 2022 stelt Snail Mail haar nieuwe album Valentine voor in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1422 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Snail Mail - "Valentine"

Snail Mail wordt door heel wat toonaangevende figuren in de muzieksector aanschouwd als een van de belangrijkste nieuwe stemmen in de volgende…
LiveRecensies

Snail Mail @ Botanique (Rotonde): Klagen met tegenzin

Lindsey Jordan, en indien ze zich laat bijstaan door band Snail Mail genoemd, is een goudhaantje in de hedendaagse indierockwereld. Als zestienjarige…
LiveRecensies

Sonic City Dag 3: Melanie sluit subtiel en stijlvol af

Na zwart en roze had Sonic City nog een derde kleur in petto voor de laatste dag. Met sterke sets van Black…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.