Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Banji – “Chills”

Deze week steekt de Nederlandse band Banji voor het eerst het kanaal over voor een tour op het Britse vasteland. Het kwartet uit Utrecht loste een jaar geleden een eerste nummer met “Listen” en wist daarmee meteen ons hart te veroveren. Niet alleen wij bleken enthousiast, want hun eerste singles werden ook al opgepikt door DIY en Studio Brussel. Het mag duidelijk zijn dat Banji een veelbelovende toekomst tegemoet gaat en daar werken de vier momenteel vlijtig aan verder. Met “Chills” brengen ze een nummer dat perfect in de lijn ligt van hun vorige releases en met al zijn gekkigheid ook nog catchy voor de dag weet te komen.

Banji experimenteert graag met klanken en verschillende genres en die mengelmoes klinkt levendiger dan ooit op “Chills”. Met een gospelachtige intro verrassen de Nederlanders al meteen in het begin, alvorens op eenzelfde elan verder te gaan met de eerste strofe. De gekke geluidjes en samples doen in de achtergrond mooi hun werk en zorgen ervoor dat “Chills” nooit echt stilvalt. Het refrein is aanstekelijk en doet ons bij momenten zelfs denken aan een combinatie van Gorillaz en The 1975, maar dan met een eigen creatieve draai. In het laatste gedeelte gaat de band nog onverwachts de UK garage-toer op, alvorens “Chills” in stijl af te sluiten. Banji is erin geslaagd om in een beperkte periode een herkenbaar en vooral uniek geluid te creëren dat het potentieel heeft om wereldwijd in de smaak te vallen. Op naar meer Banjimuziek!

Op woensdag 22 december speelt Banji het voorprogramma van Absynthe Minded in de Vooruit in Gent.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1549 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

De Staat @ De Roma: Temperamentvolle spanning

Bij onze noorderburen is De Staat al geruime tijd een gevestigde waarde die opgewassen is voor de grootste podia. Wegens het tragisch…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Banji - "Dogbreath"

In Nederland bloeit de indiescene als nooit te voren en daar zit ook Banji voor iets tussen. Het viertal uit Utrecht kwam…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Banji - "Listen"

De naam van het Utrechtse viertal Banji doet in het Nederlandse popcircuit al een heel tijdje de ronde. Hier en daar speelde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.