FeaturesInstagramInterviews

Maak kennis met Ão: ‘We voelen dat we enorm geëvolueerd zijn door het live spelen met de nieuwe bandleden’

We hebben er lang op gewacht, maar op dinsdag 12 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken we voor het eerst naar Brussel, waar we in Pilar opkomend talent een podiumplaats bieden. Een van de artiesten die je er aan het werk kan zien is Ão. We stellen de band graag al even aan je voor, voordat ze tijdens de showcase je hart zal veroveren.

Wie? Het geesteskind van Brenda Corijn en Siebe Chau is sinds kort artiest in residentie in Het Depot.

Wat? Een meeslepende mix van Zuid-Amerikaanse gitaren, elektronica en bezwerende zanglijnen.

Voor fans van: Naima Joris, STUFF., Susobrino…

Socials: Instagram / Facebook / VI.BE

Hoe is de band gestart?
Brenda en Siebe zaten samen op LUCA School of Arts. Brenda studeerde drama, Siebe deed muziek. Voordat er ooit zelfs sprake was van Ão waren ze al lang vriendjes/KBR-enthousiastelingen. In de zomer van 2019 zou Siebe normaal in het voorprogramma spelen van Hhekla (de band van Jolan, die er later nog zou bijkomen) maar hij had geen zin om solo te spelen. Hij was helemaal in de ban van Braziliaanse muziek en herinnerde zich een voorstelling waarin Brenda zong: hij was op slag verkocht door haar stem. Ze sprak dan ook nog eens Portugees, door haar Mozambikaanse roots, dubbel win dus. Dat concert was daarmee ook Brenda’s eerste concert. De match zat meteen goed. Sindsdien is het uit de hand gelopen en zijn we nooit gestopt met samen spelen. Na eerst met twee (en soms een gastmuzikant) samen te spelen, en de ep te schrijven en op te nemen, is Jolan erbij gekomen voor de livesets met zijn elektronica, cassettes, glasbak en gitaar. Deze zomer kwam Bert mee om op zijn trommels, cimbalen, udu, koekendoos en andere rommel te slaan.

Wat was tot nu toe de mooiste dag uit jullie muzikale leven?
Er is een zee aan mooie bandgerelateerde dagen, maar eentje die spontaan komt boven drijven is het samen zwemmen in de echte zee na ons concert in Fort Napoleon op Theater aan Zee. De meest verse, mooiste herinnering was ons laatste concert met STOEMP! in Brussel. Prachtig weer, fijne mensen, gedans, muzikale vrijheid door een intense zomer samenspelen, gezellige setting, zonsondergang, lekkere pizza, het was idyllisch…

Op welk festival zouden jullie eens willen spelen en waarom?
Sziget, als we dan een volledige festivalpas krijgen om nog 7 dagen in de Donau te kunnen stinken. Net als het festival gaat onze muziek ook alle kanten op: een match made in heaven. En als we dan toch in Hongarije zijn, naar Ördögkatlan Fesztivál. Dat is een heel sympathiek, gipsy festival in kleine dorpjes in het zuiden, waar Siebe ooit per ongeluk is terecht gekomen en zijn hart is verloren.

Wat zijn jullie doelen in de nabije toekomst?
Nieuwe muziek schrijven. We voelen dat we sinds de ep, eind 2020, nog enorm geëvolueerd zijn door het live spelen met de nieuwe bandleden. Er borrelt al heel wat en we kijken er naar uit om met ons vier te zoeken naar wat vanuit Ão nog kan ontstaan. Meer percussie, elektronica, dystopische klanken, teksten in het Nederlands…

Wat mogen we verwachten van jullie set op onze showcase?
Een rit door zuiderse traditionele klanken, ritmes en saudade met een poppy-ambient dimensie van elektronische effecten en percussiebeats. En ongemakkelijke/inspirerende/sexy/ludieke/onbestaande bindteksten. (schrap wat niet past)

Zet je alvast op ‘aanwezig’ in het Facebook-event en mis geen enkel nieuws. De toegang is gratis, zonder inschrijving. Dat geeft iedereen de vrijheid om te komen (volzet = volzet). Hou er wel rekening mee dat het een Covid Safe Event is en dat je dus een Covid Safe Ticket nodig hebt om toegang te krijgen tot de DB Showcase in Brussel. Alle info op de site van Pilar.

1594 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

De Grote Beren van Morgen: Ão

We mogen met Dansende Beren dagelijks nieuwe nummers, albums en vooral ook nieuwe artiesten ontdekken. Sommige acts laten zo een grote indruk…
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

In vier spannende voorrondes namen 22 acts het tegen elkaar op om in de Vlaams-Brabantse finale van Sound Track te geraken. Zeven…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de winnaars van Sound Track 2021!

Overal in Vlaanderen vonden dit weekend de finales van de tweede editie van het kansenparcours Sound Track plaats. In de Hasseltse Muziekodroom,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.