Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PAARD. – “Dentiste Virtuose”

© CPU – Joost Van Hoey

‘And all that jazz…’ Vandaag de dag zijn de Broadway-vibes zoals John Kander ze ooit zo prachtig componeerde voor de wervelende musical Chicago slechts sporadisch terug te vinden binnen het muziekgenre. Betreurenswaardig kunnen we dat echter niet noemen, aangezien jazz op die manier de kans kreeg te evolueren tot een van de meest open-minded genres binnen het muzieklandschap. Alles kan, alles mag. Dat bewijst ook het Gentse PAARD., uitzinnig experimenteel jazztrio dat bruist van het talent en telkens weer weet te verrassen met hun kwalitatieve melodietjes. Live wisten ze zich zeker al te bewijzen en ook ep ZALM. maakte ons nieuwsgierig naar meer van de mannen. In november verschijnt dan ook hun langverwachte debuutalbum en daar kregen we voorlopig tot driemaal toe een proevertje van voorgeschoteld.

In dat derde voorsmaakje gooien ze het over een iets andere boeg dan we van PAARD. gewend zijn. Ze tasten zonder schroom de grenzen van het experimenteren af en gaan all-in voor een hiphopnummer. Dat lijkt op het eerste zicht wat atypisch, maar is bij nader inzien toch niet zo verwonderlijk aangezien bassist Owen Perry Weston een achtergrond heeft in de hiphopscene. Weston neemt dan ook het voortouw in het nummer en voorziet met zijn sappig Gents accent de rappende vocalen doorheen “Dentiste Virtuose”. Partners in crime Wim Segers, op de vibrafoon/synths, en Sigfried Burroughs, op de drums, voorzien daarbij een hoopje vettige beats ter ondersteuning waardoor we eigenlijk helemaal mee zijn in de nieuwe weg die de jongens inslaan. Wie beter luistert, hoort ook zeker het meer herkenbare geluid van de band terugkomen, dankzij onder andere de vibrafoon van Segers. Een onverwachte wending dus van PAARD., maar die maakt ons enkel benieuwder naar het aankomende album!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 posts

About author
Meestal een blij (en dansend) beertje!
Articles
Related posts
LiveRecensies

PAARD. @ Charlatan: Hyperkinetisch hoefgetrappel

Dat Gent net zoals andere grootsteden een broeihaard is aan buitensporig talent, vereist amper of geen opzoekingswerk. Het wordt daarentegen pas interessant…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doodseskader – “GABOS”

Intussen weten we al dat Tim De Gieter (gekend van onder andere Amenra en Every Stranger Looks Like You) en Sigfried Burroughs…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.