Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eugénie – “Silence”

© Raquel San Nicolas

Hou je ogen en oren open voor Eugénie, want de jonge Française zou zomaar eens ‘the next big thing’ kunnen zijn. Enkele jaren geleden kreeg de zangeres al een platencontract aangeboden, maar niet veel later werd het stil. Tot een tijdje geleden “Blue” verscheen, een song die ons meteen wist te overtuigen. Aan potentieel geen gebrek, zo bleek ook op “Princess” dat al gauw in onze dagelijkse rotatie op Spotify belandde. De artieste lijkt een niet zo voor de hand liggende succesformule gevonden te hebben in haar Engelstalige popliedjes met een typisch Franse touch.

De instrumentatie op “Silence” is minimaal, om niet te zeggen zo goed als afwezig en daarmee wordt al heel snel het gewicht van het concept stilte duidelijk. Het geheel krijgt een soort vervreemdend effect wanneer Eugénie de leegte opvult met haar stem. Ze lijkt dan ook geen haast te hebben bij het vertellen van haar verhaal, waardoor de woorden zachtjes kunnen bezinken. Het voelt eerder alsof we naar een kunstzinnige performance luisteren dan naar een liedje, waarmee de zangeres onbewust misschien wel haar eigen kunnen overstijgt. Onze interesse naar een groter project van deze beloftevolle artieste is exponentieel toegenomen met deze atypische single.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eugénie - "Tears for Breakfast"

  We waarschuwden je de voorbije maanden al meermaals dat je Eugénie in de gaten moet houden, en dat doen we vandaag…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eugénie - "Princess"

Er lag een veelbelovende toekomst klaar voor Eugénie toen ze in 2017 een platencontract bij Universal Music aangeboden kreeg, maar na een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eugénie - "Blue"

In 2017 kreeg de Franse Eugénie een platencontract bij Universal Music en leken alle neuzen in de juiste richting te wijzen voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.