Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eugénie – “Princess”

© Raquel San Nicolas

Er lag een veelbelovende toekomst klaar voor Eugénie toen ze in 2017 een platencontract bij Universal Music aangeboden kreeg, maar na een paar liedjes werd het stil rond de jonge Française. Vorige maand maakte ze een verrassende comeback; zo ruilde ze haar moedertaal in voor het meer werelds klinkende Engels. Toeval is dat niet, want al van jongs af aan houdt Eugénie er een bijzondere hobby op na, namelijk het hertalen van Franse en Engelse liedjes. Dat hoorden we al op heel wat TikTok-filmpjes waarmee ze voorzichtig viraal ging. Waar “Blue” nog een typische Franse touch kende, kiest de jonge zangeres met “Princess” resoluut voor een mondiale sound.

We deden alvast een vreugdedansje toen Eugénie deze week een nieuwe single aankondigde. De gevreesde radiostilte lijkt er niet meteen te komen en dat is maar goed ook. Op deze nieuwe single krijgen we een duisterdere kant van de zangeres te horen en ook tekstueel komt ze wat scherper uit de hoek. ‘Don’t wanna fight to impress like everybody else / I have no kingdom / I am no princess to be’, klinkt het. Het geheel klinkt dansbaar en weet te verrassen in kleine details. De fijne baslijn in het eerste couplet, de dansbare percussie en de vocale experimenten zorgen ervoor dat “Princess” geen dertien-in-een-dozijn liedje wordt. Bij momenten doet Eugénie ons denken aan Jorja Smith, dan weer aan Angèle, maar uiteindelijk is ze vooral zichzelf. Het mysterieuze kantje dat we horen op deze nieuwe muzikale creatie weet zeker onze nieuwsgierigheid te prikkelen en we zijn dan ook benieuwd wat de toekomst brengt. Op “Princess” zingt de Française zich alvast naar een status als potentiële nieuwe alternatievepopprinses.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eugénie - "Tears for Breakfast"

  We waarschuwden je de voorbije maanden al meermaals dat je Eugénie in de gaten moet houden, en dat doen we vandaag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eugénie - "Silence"

Hou je ogen en oren open voor Eugénie, want de jonge Française zou zomaar eens ‘the next big thing’ kunnen zijn. Enkele…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eugénie - "Blue"

In 2017 kreeg de Franse Eugénie een platencontract bij Universal Music en leken alle neuzen in de juiste richting te wijzen voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.