Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eugénie – “Blue”

© Raquel San Nicolas

In 2017 kreeg de Franse Eugénie een platencontract bij Universal Music en leken alle neuzen in de juiste richting te wijzen voor een succesvolle carrière van de jonge zangeres. Toch bleek het niet zo’n vaart te lopen, want hoewel haar hitsingle “Puis Danse” een paar miljoen streams wist te halen, bleef het de voorbije drie jaar stil rond Eugénie. Tot een bepaalde app aan een opmars bezig was en de zangeres haar oude hobby, namelijk Franse liedjes naar het Engels vertalen en vice versa, herontdekte. Op TikTok weet ze inmiddels haar duizenden volgers te entertainen met vertalingen van onder meer Angèle en The Weeknd. Dat er snel ook eigen muziek moest komen, leek een evidentie, al gooide ze het ditmaal wel over een andere boeg. Voor het eerst brengt ze eigen muziek in het Engels, ware het wel met een typische Franse touch.

“Blue” biedt een antwoord op de naar onze mening veel te lange radiostilte, een periode van twijfel en angst om vooruit te gaan en op te groeien voor Eugénie. Ze schreef haar verhaal neer voor haar serie 1minute2génie, waarin ze zingt over stukjes die producers naar haar sturen. Al gauw bleek dat de song meer in zich had dan dat en zo geschiedde de eerste nieuwe single van Eugénie na jaren stilte. Op “Blue” doet de Franse denken aan Angèle, maar dan iets minder afgeborsteld. Het geheel klinkt alvast veelbelovend, we hopen dan ook dat we nu niet weer getekend hebben voor een jarenlange radiostilte.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eugénie - "Silence"

Hou je ogen en oren open voor Eugénie, want de jonge Française zou zomaar eens ‘the next big thing’ kunnen zijn. Enkele…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eugénie - "Princess"

Er lag een veelbelovende toekomst klaar voor Eugénie toen ze in 2017 een platencontract bij Universal Music aangeboden kreeg, maar na een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pillow Person - "Bleu"

Het heeft een lange vier jaar geduurd, maar Pillow Person waagt zich aan een langverwachte comeback. De afgelopen jaren heeft ze zich…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.