banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JPEGMAFIA – “HAZARD DUTY PAY”

De laatste jaren waren ontzettend druk voor JPEGMAFIA. Sinds de release van zijn album Veteran blijft de ex-militair uit Baltimore hoge toppen scheren in de hiphopwereld. Maar aandacht en succes overtuigen hem niet om verandering te brengen in zijn excentrieke stijl. Zijn unieke flow en ongekende productie kregen we dit jaar al te horen op EP2!, een project waarvoor hij naar eigen zeggen drie weken lang opgesloten zat in een kamer vol synthesizers. Op onder andere “FIX URSELF!” was dus nergens een sample te vinden. Een raar fenomeen, maar sampling brengt de rapper helemaal terug op zijn nieuwe single “HAZARD DUTY PAY”.

Vaak is een JPEGMAFIA-nummer zo frappant dat je haast een tweede keer moet luisteren om te verstaan wat er wordt gezegd. Op “HAZARD DUTY PAY” is dat zeker het geval. Zoals gewoonlijk is elke sample ruw en dus niet ergens verborgen in de mix. De dromerige beat bevat veel soulelementen. Die creëren een oldschool Kanye-vibe, maar het past evengoed op Donda. Peggy’s flow gaat op het gepaste moment van agressief naar cool en elke strofe wordt vergezeld door een aanstekelijke baslijn op de achtergrond. Een aangename luistersessie voor iedereen, maar het cultimago blijft dankzij de kleine onverwachte momenten doorheen het nummer.

“HAZARD DUTY PAY” maakt ongetwijfeld deel uit van JPEGMAFIA’s betere werk. We kijken al uit naar zijn volgende project.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

29 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DVTCH NORRIS – “SUMMERTOM”

Na twee jaar stilte liet DVTCH NORRIS afgelopen maandag terug muziek op ons los. Met zijn nieuwe single “SUMMERTOM” blikt hij terug…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Aesop Rock & Blockhead - Garbology (★★★): Taalkundige jazz

De voorbije decennia zijn enkele legendarische hiphopduo’s de revue gepasseerd. OutKast, Run The Jewels en onze eigen blackwave. hebben allemaal hun strepen…
AlbumsRecensies

JPEGMAFIA - LP! (★★★★½): Vergeet tussen de lijnen lezen

Hiphop zit vol rebelse figuren, maar JPEGMAFIA is toch wel van een andere soort. Met nummers als “Jesus Forgive Me, I’m A…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.