banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows – “I Don’t Want to Talk”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Wallows, het indierocktrio uit Californië, is terug met een eerste single sinds het uitbrengen van hun ep Remote in februari 2021. Met het uitbrengen van “I Don’t Want to Talk” nemen Dylan Minnette, Braeden Lemasters en Cole Preston nu een stap terug. Terwijl Remote duidelijk een nieuw tijdperk inluidde, is het allernieuwste nummer eerder een nostalgische trip naar de Spring-ep en het Nothing Happens-tijdperk voor de trouwe fans van dag één.

Net zoals bij het nummer “Pleaser”, een nummer uit 2017, leidt Minette het nummer vocaal en zorgt gitarist Lemasters samen met een aanstekelijk, vrolijk deuntje voor een hit met de juiste tekst en boodschap. Het contrast van een melancholische tekst en een opgewekt indiegeluid is wat Wallows definieert als groep. Hartzeer is het centraal thema en gaat over onzekerheden in het echte leven en een relatie die iedereen onder ons wel eens meemaakt. De interpretatie van woorden als ‘I’m not alright, but I don’t need comfort’ en ‘I don’t want to talk’ klinken iedereen wel bekend in de oren. Deze woorden worden opgevrolijkt met een mondharmonicageluid en een fluittoon die je na twee seconden niet meer kan wegdenken uit je brein.

Samen met de uitgave van “I Don’t Want to Talk” heeft de driekoppige band volgend jaar een tournee aangekondigd in de Verenigde Staten. Hopelijk kondigen ze ook een Europese luik aan zodat we de nieuwe nummers luidkeels kunnen meezingen zoals bij hun vorige passage in Kavka Zappa in Antwerpen in 2019.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

11 posts

About author
Music Maniac
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sunset Sons – “Soul Destroyer”

Het is alweer van deze zomer geleden dat de mannen van Sunset Sons van zich lieten horen met het nummer “Sunny Funny…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Constant Smiles - Paragons (★★★★): Grote stap vooruit

Wij vragen ons af of Ben Jones, bezieler en frontman van Constant Smiles, eigenlijk wel écht constant lacht. De vorige albums verraden…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Keegan Powell - "The Wildcard"

Keegan Powell is een songwriter en performance artiest uit Toronto. Hij schreef eerder al nummers voor de bands Teenage Kicks en Chastity,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.