AlbumsRecensies

Wallows – Remote (★★★½): Chaotische nostalgie

Wallows wist het afgelopen jaar al enkele sterke nummers uit te brengen, zoals “OK” en “Virtual Aerobics”. Kort na de release van “Nobody Gets Me (Like You)” kondigde de band hun nieuwe ep aan en na lang wachten is het moment eindelijk aangebroken. Vandaag stelt Wallows namelijk Remote voor. Voorheen heeft de Amerikaanse band heeft zijn kunnen zeker al bewezen; zo beschikken ze over de kracht om keer op keer te blijven scoren met hun typische, uitbundige muziek. Op het gloednieuwe Remote is dat niet anders.

De band introduceerde zichzelf aan de hand van de eerste single “Pleaser“, die meteen op nummer twee in de Spotify Global Viral lijst terechtkwam. De eerst stap was gezet en sindsdien gaat het enkel opwaarts voor de indieband. Vorig jaar werd het langverwachte debuutalbum Nothing Happens uitgebracht, een album dat een schot in de roos bleek te zijn. Vooral “Are You Bored Yet?” met een gastbijdrage van Clairo kreeg de voorkeur van het publiek. Deze keer krijgen we echter een andere kant van Wallows te horen.

Het behoeft weinig argumentatie dat we tegenwoordig allemaal wat opbeuring kunnen gebruiken en ons gelukkig prijzen met deze release. We kunnen Remote het best beschrijven als een hele hoop energie. Alles wat opgekropt zat tijdens de lockdown hebben ze er genadeloos uitgegooid. Chaotische synths en drums vullen onze oren heel de ep lang, maar ons hoor je niet klagen, want de nieuwe esthetiek van Wallows valt behoorlijk in de smaak. Het klinkt heel anders dan eerder materiaal, maar Wallows toont een evolutie waar ze trots op mogen zijn.

De synths doorheen de ep lijken eerst te veel van het goede, maar na enkele luisterbeurten raken we er gewend aan. Het is alsof we een radio uit de jaren tachtig aanzetten; de melodieën klinken bijna als storingen op een radiozender. Het geruis zorgt voor vlotte overgangen tussen elk lied, wat het concept volledig ondersteunt. Het is duidelijk dat de band hun creativiteit de vrije loop heeft gelaten. Het idee om deze experimentele gleuiden in Remote te verwerken is vernieuwend en toont hoe veelzijdig de band kan zijn.

Elk nummer geeft een nostalgisch gevoel, alsof we naar een andere tijd geteleporteerd worden. Vooral de elektronische beats op “Coastlines” springen er bovenuit. Het is compleet nieuw, een klank die Wallows nog niet eerder in een nummer verwerkte. Op “Coastlines” heerst dan weer een eerder rustigere sfeer vergeleken met de rest van de ep. Toch behouden ze de lichte distorsie op de achtergrond, waardoor dit nummer niet te veel afwijkt van het geheel.

Remote is misschien wel het meest innovatieve stukje werk dat Wallows ons tot nu toe gebracht heeft. De dansbare nummers blijven hangen en zorgen voor een glimlach op ons gezicht. De drie Amerikanen zijn niet bang om te experimenteren, wat van Remote een ep maakt die we niet snel zullen vergeten. Of toekomstige nummers ook deze richting op zullen gaan, is nog maar de vraag. Je weet het namelijk nooit met Wallows. We kunnen in ieder geval niet wachten tot een volgend album.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

67 posts

About author
Uw lokale fotografe en muziekliefhebber :)
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Suns - "When The World Was Mine"

‘Eindelijk zomer’, moeten de bandleden van Bad Suns gedacht hebben toen ze op 1 juni het zonnig klinkende “Heaven Is A Place…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Mazey Haze - "Always Dancing"

Nadine Appeldoorn alias Mazey Haze is een 21-jarige Amsterdamse die nu haar derde single “Always Dancing” uitbrengt. Haar vorige singles “Headspin” en…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Elias: 'Ik voel me meer muzikant dan louter drummer'

Elias Devoldere maakt al jaren deel uit van het bloeiende Belgisch muzieklandschap. Als drummer van onder meer Nordmann, Hypochristmutreefuzz en Suwi schuimde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.