Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Samm Henshaw – “Chicken Wings”

Jaren geleden stond Samm Henshaw nog als een schuchtere en onervaren muzikant op de affiche van Rock Werchter, maar dat is verleden tijd. Niet alleen werd hij zelfverzekerder, ook muzikaal maakte hij de switch naar kwaliteitsvolle R&B-soul. Nummers als “Church” en “Broke” werden enthousiast ontvangen en tellen inmiddels tientallen miljoenen streams op Spotify. Druppelsgewijs loste Samm zijn nummers, maar voor een concreet project (aka album) was het nog iets te vroeg. Tot nu, want op 28 januari verschijnt met Untidy Soul het langverwachte eerste album van Samm Henshaw. Zestien nummers zal het album tellen, waarvan we met “Chicken Wings” al een smaakvolle voorproever krijgen.

Speels, spontaan en vrolijk zoals we hem kennen, zo presenteert Samm Henshaw zich op het luchtige “Chicken Wings”. In het nummer bezingt hij op een uiterst ludieke manier zijn liefde voor een dame die hij regelmatig over de vloer krijgt in de fastfoodketen waar hij werkt. De humor zit goed, maar ook instrumentaal klopt het plaatje volledig. De beat is funky en doorspekt met een aantal paaseieren die je pas ontdekt als je echt heel nauwlettend naar het nummer luistert. Ook de toevoeging van een aantal zangeressen is een goede keuze geweest, omdat zij enkele passages in “Chicken Wings” nog dat tikkeltje leuker konden maken. We zullen er als de kippen bij zijn als dat nieuwe album er komt binnen enkele maanden, zeker als de rest minstens even appetijtelijk zal zijn!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1918 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Samm Henshaw - "All Good"

In het begin van zijn carrière stond Samm Henshaw op Rock Werchter, maar pas vier jaar later lijkt het alsof de Brit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RESPONS - "Hilary" (feat. Samm Henshaw en Barney Artist)

  RESPONS is een jonge Britse rapper die opgroeide in Leighton-Buzzard, iets buiten Londen. In zijn jeugd kwam hij met alle soorten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Samm Henshaw - "Only One to Blame"

Verleden maand konden we vaststellen dat Londenaar Samm Henshaw telkens een half jaar respijt neemt tot de release van de volgende single….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.