Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Samm Henshaw – “Broke”

Het was lange tijd heel rustig rond Samm Henshaw, de Londonaar met Nigeriaanse roots, maar eind mei melde hij zich terug met een nieuw nummer “How Does It Feel?” waarop we een nieuwgeboren Henshaw te horen kregen. Met zijn eerste twee ep’s The Sound of Experiment en The Sound Experiment 2 mocht de soulzanger in 2016 Rock Werchter nog op gang trappen, maar na een drukke zomer besloot hij om aan zijn eerste plaat te werken. Er werd ook wat gesleuteld aan zijn sound die nu iets toegankelijker, maar nog steeds heel soulvol klinkt. Met het gloednieuwe “Broke” gaat hij gewoon verder op hetzelfde elan van zijn vorige single.

“Broke” is een modern soulnummer geworden en ligt daardoor in dezelfde lijn als wat zijn succesvolle Amerikaanse tegenhanger Leon Brigdes maakt. Het is dan ook geen toeval dat één van de sterkste punten van “Broke” weer de heerlijke hese stem van Samm is. Ook tekstueel stelt het nummer iets voor: “Broke” gaat over een nieuwe kans na het verliezen van zijn job bij een fastfood keten en zijn vriendin die het met hem had uitgemaakt. De blazers en de catchy drums verzorgen het nummer van nog meer glans waardoor het ook in het oor blijft hangen. Het lange wachten lijkt in ieder geval nu al te renderen en laten we hopen dat die debuutplaat er snel zit aan te komen.

Facebook

1980 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Samm Henshaw - "Chicken Wings"

Jaren geleden stond Samm Henshaw nog als een schuchtere en onervaren muzikant op de affiche van Rock Werchter, maar dat is verleden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Samm Henshaw - "All Good"

In het begin van zijn carrière stond Samm Henshaw op Rock Werchter, maar pas vier jaar later lijkt het alsof de Brit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RESPONS - "Hilary" (feat. Samm Henshaw en Barney Artist)

  RESPONS is een jonge Britse rapper die opgroeide in Leighton-Buzzard, iets buiten Londen. In zijn jeugd kwam hij met alle soorten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.