Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Samm Henshaw feat. EarthGang – “Church”

Het zag er lange tijd goed uit voor Samm Henshaw. Zijn naam ging als een lopend vuurtje de ronde in 2016 en hij mocht zich opmaken voor een aardige festivaltour die hem ook naar Rock Werchter bracht. Met twee aardige ep’s speelde hij zich snel in de kijker, maar zijn carrière kwam aan het stotteren doordat zijn debuutplaat maar niet afgeraakte. Sinds vorig jaar is de Londenaar echter weer op de goede weg en loste hij een aantal aardige singles zoals “Broke” en “Doubt”. Dit jaar zou normaal gezien zijn eerste plaat moeten verschijnen en daarvoor werkte hij samen met een aantal straffe artiesten. Voor zijn nieuwste single “Church” kon hij in ieder geval beroep doen op het populaire hiphopduo EarthGang.

Samm Henshaw schakelde het afgelopen jaar over naar een meer moderner R&B-geluid en dat levert puike resultaten op. “Church” klinkt heel vrolijk en is het lijfnummer voor iedereen die liever op zondag uitslaapt dan naar de kerk te moeten gaan. Het nummer bevat invloeden van gospel, blues en hedendaagse popmuziek, een niet alledaagse combinatie die toch goed weet uit te pakken. De verse van EarthGang is ook een schot in de roos met zinnen als ‘I don’t care who you praying to. I just pray you believe in you’ die weer met een strakke flow gebracht werden. Wij ‘geloven’ nog steeds in een grote carrière van Samm Henshaw, maar dan moet wel snel een album volgen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

20 januari 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter