Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mahalia – “Roadside” (feat. AJ Tracey)

© CPU – Larissa Zenner

Op haar lauweren rusten is niets voor Mahalia. De Engelse debuteerde in 2012 met haar ep Head Space, waarop ze nog heel lief en onschuldig klonk, en sindsdien was het gelukkig nooit lang wachten op nieuw werk. Op haar meest recente album, Love & Compromise, toonde ze hoe ver ze intussen al staat als singer-songwriter en r&b-ster. Zowel op plaat als tijdens haar passage in Brussel, wist ze ons zonder moeite warm te maken voor haar gevoelige maar geweldig dansbare versie van r&b en soul.

Mahalia is niet bang om de ruimte op te eisen die ze verdient. Hoewel haar teksten vaak geïnspireerd zijn door liefdesverdriet, neemt ze nooit genoegen met de slachtofferrol. Ook op haar nieuwste single laat ze de bedriegende kerel niet de bovenhand krijgen en zingt ze: ‘You can watch me say goodbye / And when you’re layin’ alone in your bed / I’m the one that you’ll never forget / So you can stay there with all your regrets tonight’. Rapper AJ Tracey maakt het nummer extra boeiend met zijn mannelijke perspectief, dat vervolgens weer gezellig tenietgedaan wordt door de zeemzoete, maar sterke stem van Mahalia. De inspirerende energie van de artieste geeft ons het gevoel dat niets ons nog kan neerhalen vandaag.

Mahalia: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Gorillaz - Meanwhile (★★½): Wachten, wachten, wachten

Je kent ze wel, Gorillaz, de bekendste virtuele band ter wereld. Sinds het begin van de jaren 2000 kruipt Blur-frontman Damon Albarn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mahalia - "Whenever You're Ready"

De nillies duiken niet alleen weer op in de mode van vandaag, ook de nieuwe single van Mahalia verraadt sporen van die…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #29

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.