Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Corridor – “Et Hop”

Corridors vorige album Junior werd een werk tegen de tijd dat zich niettemin liet kenmerken door grote kwaliteit en vastberadenheid. Het liet ons bovendien uitkijken naar wat de band uit Montreal nog zou bieden in de toekomst. Goed nieuws: the future is now! Meer goed nieuws: ook nu weer overtuigt Corridor met een nummer dat eigenheid tentoonspreidt.

Een kleine nuance is hier echter op zijn plaats, want hoewel “Et Hop” de eerste single is die de band uitbrengt sinds haar album uit 2019, gaat het eigenlijk om een nummer dat het tweede album, Supermercado, net niet haalde. Het werd opgediept ter ere van de dertigste verjaardag van een lokale radiozender voor en door studenten en behoort daarom wellicht ook wat meer toe aan verleden dan toekomst. Goed blijft het daarentegen wel!

Beginnen doet “Et Hop” met een stevige baslijn, aangevuld met vrolijk aandoend gitaargetokkel. Samen met zweverige vocals creëert Corridor zo meteen de perfecte soundtrack om langzaam, maar zeker de dag mee te beginnen. De enige bedenking die we ons bij het nummer maken: wekt de band ons zachtjes met een achtergrondmuziekje of weten de hypnotische klanken van het nummer ons nog de hele dag in een dromerige roes te houden?

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

 

Related posts
AlbumsRecensies

Cornelia Murr – Corridor (★★★): Het had wat meer mogen zijn

Toen de Britse singer-songwriter Cornelia Murr in 2018 haar debuutplaat Lake Tear of the Clouds uitbracht, slaagde ze er niet meteen in…
InstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2019

Ieder jaar komen er tal van fijne albums uit. Het centrale punt bij zo’n album is vanzelfsprekend de muziek, maar ook het…
LiveRecensies

Sonic City 2019 (Dag 3): Afbraakwerken krijgen een nieuwe betekenis

Een laatste festivaldag voelt altijd wat dubbel aan. Aan de ene kant ben je opgelucht dat je de dag erop wat slaap…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.