Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single White Lies – “Tokyo”

‘Is White Lies nog relevant?’, het is een vraag die af en toe wel eens opduikt. De enige correcte vraag is: ‘Is White Lies überhaupt ooit relevant geweest?’ Op 1 februari is de band toch al toe aan zijn vijfde album, en voor een band die eigenlijk bijna iedere plaat hetzelfde maakt, is dat toch al sterk. Wat we al te horen kregen uit de plaat; “Time To Give”, “Believe It” en “Finish Line” klonk veelbelovend en met “Tokyo” moeten ze zeker niet onderdoen. Five belooft zo alvast veel beter te worden dan zijn voorganger, al is dat niet echt moeilijk.

Een nummer van White Lies hult zich altijd in een donkere waas, maar op “Tokyo” krijgen we toch vooral veel kleur te horen. Glinsterende synths, een fleurig refrein en natuurlijk de aanstekelijke vibes wat ook van dit nummer een oorworm maakt. Origineel zal het nooit klinken, maar dat het goed in het oor ligt, spreekt voor zich. “Tokyo” mag blij zijn met zo’n ode aan de stad, want na het luisteren van dit nummer krijg je spontaan zin om een ticketje te kopen. Alweer een gezellig nummer waarmee de band bewijst dat ze weten hoe ze een hit maken.

Of White Lies met hun nieuwste plaat terug relevant wordt, komen we te weten op 1 februari. We kunnen nu echter al besluiten dat ze nog steeds leuke liedjes kunnen schrijven. Op 20 februari spelen ze alvast in de Ancienne Belgique.

10 januari 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single White Lies – “Tokyo””

  1. Midnight Citizen schreef:

    They were relevant for the first two years, but the trends changed. Really looking forward to seeing them back at the top of the genre with ‘Five’ – Tokyo is really amazing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief