Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Explosions In The Sky – “Chisos”

© CPU – Ymke Dirikx

Vijf jaar, zo lang waren we al aan het wachten op nieuwe muziek van Explosions in the Sky. Gelukkig werd dat geduldig wachten beloond en dropte de Amerikaanse postrockband uit Austin, Texas doorheen de afgelopen weken enkele singles van hun nieuwe soundtrack Big Bend (An Original Soundtrack for Public Television). De singles “Climbing Bears”, “Flying” en “Nightfall” gaven ons al een voorproefje van de prachtige soundtrack die het belooft te worden. De nieuwste single “Chisos” doet daar nog een schepje bovenop.

Bandleden Mark Smith, Michael James, Munaf Rayani en Chris Hrasky vinden met “Chisos” het perfecte evenwicht tussen krachtig en zacht. Het lied is traag, intens en dramatisch opgebouwd, waardoor je in gedachten bijna automatisch afdrijft naar een idyllische natuurwereld, en dat is geen toeval. De band werd namelijk gevraagd om een soundtrack te voorzien bij een natuurdocumentaire van Big Bend: The Wild Frontier of Texas. Op die vraag gingen ze vol enthousiasme in. Ze voorzagen een uitgebreide verzameling van maar liefst twintig nummers. We kunnen alleen maar uitkijken naar de visuals van de documentaire, die de muziek ongetwijfeld nog meer diepgang en kracht zullen bijbrengen.

De volledige soundtrack verschijnt aanstaande vrijdag, 1 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Kirk Hammett – Portals (★★): Alleen voor de diehards

‘Kirk Hammett brengt solodebuut uit op Record Store Day.’ Toen we die aankondiging lazen, voelden we een opstoot van kinderlijke vreugde. Nu…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Fearless Flyers - “Three Basses”

The Fearless Flyers slaan opnieuw toe. Deze superfunkgroep rond drummer Nate Smith, bassist Joe Dart (Vulfpeck), gitarist Mark Lettieri (Snarky Puppy) en…
AlbumsRecensies

And So I Watch You From Afar - Jettison (★★★★½): Verruimende symbiose

De Noord-Ieren van And So I Watch You From Afar mogen zich intussen al meer dan 10 jaar trotse vaandeldragers van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.