Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Explosions In The Sky – “Chisos”

© CPU – Ymke Dirikx

Vijf jaar, zo lang waren we al aan het wachten op nieuwe muziek van Explosions in the Sky. Gelukkig werd dat geduldig wachten beloond en dropte de Amerikaanse postrockband uit Austin, Texas doorheen de afgelopen weken enkele singles van hun nieuwe soundtrack Big Bend (An Original Soundtrack for Public Television). De singles “Climbing Bears”, “Flying” en “Nightfall” gaven ons al een voorproefje van de prachtige soundtrack die het belooft te worden. De nieuwste single “Chisos” doet daar nog een schepje bovenop.

Bandleden Mark Smith, Michael James, Munaf Rayani en Chris Hrasky vinden met “Chisos” het perfecte evenwicht tussen krachtig en zacht. Het lied is traag, intens en dramatisch opgebouwd, waardoor je in gedachten bijna automatisch afdrijft naar een idyllische natuurwereld, en dat is geen toeval. De band werd namelijk gevraagd om een soundtrack te voorzien bij een natuurdocumentaire van Big Bend: The Wild Frontier of Texas. Op die vraag gingen ze vol enthousiasme in. Ze voorzagen een uitgebreide verzameling van maar liefst twintig nummers. We kunnen alleen maar uitkijken naar de visuals van de documentaire, die de muziek ongetwijfeld nog meer diepgang en kracht zullen bijbrengen.

De volledige soundtrack verschijnt aanstaande vrijdag, 1 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sababa 5 – “Smilansky”

In onze eeuwige zoektocht naar muziek die niet in één vakje past, stootten we deze week op Sababa 5. Deze groep doet…
AlbumsRecensies

MONO – Pilgrimage of the Soul (★★★½): Degelijk postrockvakwerk

De Japanners van MONO gaan al een tijdje mee, sinds 2000 om precies te zijn. Hoewel de groep consistent kwaliteit aflevert, betrappen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Explosions in the Sky - "Climbing Bear"

Het is alweer van 2016 geleden dat Explosions in the Sky nieuwe muziek uitbracht, toen met The Wilderness. De band is weliswaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.