Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Explosions in the Sky – “Climbing Bear”

Het is alweer van 2016 geleden dat Explosions in the Sky nieuwe muziek uitbracht, toen met The Wilderness. De band is weliswaar nooit echt weg geweest en dat gingen ze ook vieren met een twintigste verjaardagtour, helaas stak corona er een stokje voor en dus was er meer tijd voor nieuwe muziek. De band werd benaderd door Big Bend: The Wild Frontier of Texas om een soundtrack te voorzien voor de natuurdocumentaire, en de band nam het met plezier aan. Nu brengt de band die soundtrack uit als album onder de naam Big Bend (An Original Soundtrack for Public Television) waarbij ze de nummers hercontextualiseren om op plaat mooier te klinken.

“Climbing Bear” is de eerste single die we te horen krijgen, een, naar Explosions in the Sky-normen, kort nummer. Het nummer roept de beelden op van de oneindige zichten van de West-Texaanse bergen. De song is een trage single geworden waarbij gevoel centraal staat en we kunnen ons voorstellen dat het nummer ook beter tot zijn recht komt met het beeld in de film erbij. Toch is er ook de typische intensiteit die we altijd wel te horen krijgen bij Explosions in the Sky en zo kunnen we toch opgelucht zijn dat er terug nieuwe muziek is van deze legendes.

De volledige soundtrack verschijnt op 1 oktober en is 20 nummers lang, over een nieuw echt album is er nog niets gezegd geweest.

3181 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Explosions In The Sky – “Chisos”

Vijf jaar, zo lang waren we al aan het wachten op nieuwe muziek van Explosions in the Sky. Gelukkig werd dat geduldig…
LiveRecensies

God Is An Astronaut @ Zappa: Overweldigende en intense totaalbeleving

Wie God Is An Astronaut gevolgd heeft de afgelopen jaren, zal daarvoor geen grote arena’s bezocht hebben. Al jaren draaien ze mee…
AlbumsRecensies

Cloakroom - Time Well (★★★★): Duistere grot met gevoelvolle lichtpuntjes

Slecht nieuws voor mensen die graag categoriseren, benoemen en indelen: Cloakroom is een band die je in meerdere stukken zou moeten snijden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.