Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay – “Coloratura”

© CPU – Sven Michiels

Coldplay keerde enkele maanden geleden terug met “Higher Power”. Wij waren lichtjes teleurgesteld, maar tot niemands verrassing had het Britse viertal alweer een hit te pakken. Het feelgoodnummer was de eerste single van Music of the Spheres, het voor oktober ingeplande negende album van de groep. Everyday Life, de vorige plaat, is pas anderhalf jaar oud en bevatte naast de pophits ook wat experimentelere nummers. Het nieuwe “Coloratura” is (in tegenstelling tot de vorige single) ook geen doorsnee poplied, aangezien het ruim tien minuten duurt en het geschreven werd met enkele violisten en componisten.

“Coloratura” is een hele boterham. Met momenten komt de groep verrassend rustig en teder uit de hoek, al horen we ook vaak genoeg de Coldplay die we gewend zijn. De bijna twee minuten durende intro komt heel magisch over, en wanneer Chris Martin begint te zingen wordt die magie jammer genoeg wat doorbroken. Doorheen “Coloratura” verandert de sfeer van de muziek een aantal keer vrij abrupt en overheerst het gevoel dat het wat vlotter had gemogen. Coldplay speelt met contrasten (zoals warm / koud en instrumentaal / gezongen), maar maakt er ook een rit van met hoogtes en laagtes. Het tweede voorsmaakje van Music of the Spheres is een mooi nummer, maar de beste momenten zijn die waarop Chris Martin niet te horen is.

Music of the Spheres verschijnt op 15 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

777 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay & BTS - "My Universe"

Binnenkort verschijnt het negende album van Coldplay en dat is altijd iets om naar uit te kijken. De afgelopen maanden kregen we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay - "Higher Power"

‘Transmission incoming. Standby.’ Op zich een bijzonder onschuldige tweet van het mysterieuze Alien Radio FM, maar zonder dat iemand het goed en…
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (19 april - 25 april)

Het was weer een week vol muzieknieuws. Zodat jij niet heel het internet moet afzoeken naar nieuws over je favoriete artiesten, hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.