Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay – “Coloratura”

© CPU – Sven Michiels

Coldplay keerde enkele maanden geleden terug met “Higher Power”. Wij waren lichtjes teleurgesteld, maar tot niemands verrassing had het Britse viertal alweer een hit te pakken. Het feelgoodnummer was de eerste single van Music of the Spheres, het voor oktober ingeplande negende album van de groep. Everyday Life, de vorige plaat, is pas anderhalf jaar oud en bevatte naast de pophits ook wat experimentelere nummers. Het nieuwe “Coloratura” is (in tegenstelling tot de vorige single) ook geen doorsnee poplied, aangezien het ruim tien minuten duurt en het geschreven werd met enkele violisten en componisten.

“Coloratura” is een hele boterham. Met momenten komt de groep verrassend rustig en teder uit de hoek, al horen we ook vaak genoeg de Coldplay die we gewend zijn. De bijna twee minuten durende intro komt heel magisch over, en wanneer Chris Martin begint te zingen wordt die magie jammer genoeg wat doorbroken. Doorheen “Coloratura” verandert de sfeer van de muziek een aantal keer vrij abrupt en overheerst het gevoel dat het wat vlotter had gemogen. Coldplay speelt met contrasten (zoals warm / koud en instrumentaal / gezongen), maar maakt er ook een rit van met hoogtes en laagtes. Het tweede voorsmaakje van Music of the Spheres is een mooi nummer, maar de beste momenten zijn die waarop Chris Martin niet te horen is.

Music of the Spheres verschijnt op 15 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

914 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Coldplay @ Koning Boudewijnstadion: Ecologisch en kleurrijk feesten

Coldplay is een band die altijd door gemengde meningen onthaald zal worden. Toch lukt het de mannen om een Koning Boudewijnstadion in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nina Nesbitt - "Pressure Makes Diamonds"

De Schotse zangeres Nina Nesbitt zwom al door verschillende waters sinds ze tien jaar geleden debuteerde. Haar eerste album Peroxide verscheen in 2013,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lous and The Yakuza - "Monsters"

‘I’m friends with the monster that’s under my bed’, zong Rihanna in 2013. Net geen 10 jaar later is het onze eigen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.