LiveRecensies

Lala &ce, Bonnie Banane & Joanna @ Botanique (Chapiteau): Franse godinnen

Het publiek zag er gisteren piekfijn uit in de Chapiteau van de Botanique. Les Nuits bood er namelijk een bühne voor drie Franse muziekgodinnen, die in hun thuisland al op bijzonder uitgebreide tours kunnen trekken. Ook in België, en vooral het Franstalig deel, breidt hun fanbase zich razendsnel uit. Zo was er aardig wat volk opgedaagd om Joanna, Bonnie Banane en Lala &ce aan het werk te zien.

De oranje vlechtjes van Joanna waren niet het enige opvallende tijdens haar set. De zangeres kwam haar nieuwste album Sérotonine voorstellen en deed dat aanvankelijk voor een beperkt publiek. Van zodra het eerste nummer echter ingezet werd, liep de tent dan toch vlotjes vol en steeg de sfeer. Het geluid speelde echter niet helemaal in het voordeel van de zangeres, want naast een holle soundmix vielen haar in-ears tijdens een van haar grootste hit “Démons” uit en was ze genoodzaakt om opnieuw te beginnen. De moed zakte haar gelukkig niet in de schoenen en zo liet ze na een technische interventie dan toch iedereen meezingen op haar hit.

De sfeer werd er daarna alleen maar beter op en ook Joanna voelde zich zichtbaar steeds meer op haar gemak. “Sur ton corps”, haar meest sensuele nummer, werd letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Daarna volgde nog een halfuur waarin nieuwe en oude nummers voorbij kwamen, maar niet altijd hield ze de spanning erin. Een uur was wellicht iets te lang om dan toch volledig te overtuigen, want voor elk goed nummer was er ook steeds eentje dat o.a. door de geluidsmix niet volledig boeiend overkwam ondanks de twee muzikanten.

De extravagante Bonnie Banane had daarentegen wat minder pech met het geluid en kon zo al zorgelozer aan haar set beginnen. Naast een zeer indrukwekkende outfit was het ook haar bijzonder in het oog springende micstand die in het midden van het podium troonde die de aandacht trok. Het zou een belediging voor de artieste zijn als men haar show zou omschrijven als een concert, want haar één uur durende show oversteeg alle verwachtingen. De lichtjes obscure nummers van haar album Sexy Planet klonken live nog dat tikkeltje miraculeuzer, wat misschien ook aan haar pakkende podiumprésence ligt.

De set van Bonnie Banane was bovendien goed in elkaar gestoken. Catchy deuntjes als “La Lune & Le Soleil” werden opgevolgd dooreen  a capella of iets intiemere nummer. Het publiek leek dan ook helemaal in de ban van haar persoonlijkheid en optreden, waardoor ze haar steeds met luider applaus beloonden en steeds dieper in de set van de Franse keizerin van de alternatieve pop verzeild geraakten. De show was een machtsvertoon én het ultieme bewijs dat Franstalige popmuziek heel wat boeiende facetten heeft, die muziekbeminnend Vlaanderen nog niet kent.

Het grootste deel van het publiek was gisterenavond echter hongerig naar de raps van Lala &ce. Als één van de grootste hypes van de Franse rapscene, liet ze uiteraard even op zich wachten. De DJ deed dan hetgeen wat van hem verwacht werd: de boel al wat ophitsen. Tien minuutjes later kwam ze dan zelf op om kennis te maken met de kolkende tent. Het jointje werd daarvoor vakkundig aan de dj-booth gelegd en zo begon Lala al meteen met volle inzet aan haar set. Veel moeite zou ze niet moeten doen om het publiek wild te krijgen, maar de zin om tijdens haar set voor pogo’s te zorgen, nam het over.

Het belangrijkste basisingrediënt van Lala’s show is, naast goede beats en een goede lichtshow, vooral een goed sausje autotune. In de meeste gevallen zouden we dit als minpunt opschrijven, maar bij Lala &ce zorgt het net voor dat vleugje extra. Muzikaal was ze zeker inferieur aan haar voorgangster Bonnie Banane, maar op vlak van sfeer en vibes deed niemand haar iets na gisterenavond. Everything Tasteful, het jongste album van de artieste, werd live bijzonder sappig voorgesteld en stelde de fans niet teleur. Dé Franse hiphopsensatie heeft haar status als headliner van de avond zeker waargemaakt, al zijn we benieuwd of ze in de komende jaren op live-vlak nog zal evolueren.

1385 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Claire Laffut @ Botanique (Orangerie): Fletse blauwe tintjes

Afgelopen week kon de hele wereld kennismaken met Claire Laffut. Neen, de zangeres is niet op wereldtournee, maar haar gezicht keek neer…
LiveRecensies

Slow Crush @ Botanique (Rotonde): Zoete droom

De tweede langspeler van Slow Crush is er bijna! In 2018 kwam de Belgische shoegaze band naar buiten met hun eerste album…
InstagramLiveRecensies

Oklou @ Botanique (Rotonde): Een goddelijk geschenk

Na vier ep’s was het vorig jaar eindelijk tijd voor een langer project van de Franse zangeres Oklou. Haar mixtape Galore bleek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.