Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Enfant Sauvage – “Silent Love”

© Sofiane Boualia

Na drie jaar bijna onafgebroken op tour te zijn geweest met The Blaze, werd het voor Guillaume Alric tijd om aan een soloproject te werken. In Enfant Sauvage kan de Fransman nu zijn passie voor het audiovisuele en het muzikale samenbrengen en een geheel eigen verhaal vertellen. De passie voor fotografie speelt trouwens een zeer prominente rol in het leven van Guillaume Alric en vormt daarom een logisch onderdeel van Enfant Sauvage. Het finale eindresultaat zal op 19 november te zien en horen zijn op het debuutalbum Petrichor, dat versterkt zal worden met in totaal drie videoclips en een fotoreeks. De eerste voorbode “Silent Love” geeft alvast een goed beeld van wat er zit aan te komen.

Guillaume Alric blijft de elektronische muziek trouw met zijn project Enfant Sauvage, maar gooit het wel over een andere boeg. Op “Silent Love” horen we organische en etherische klanken die ons meenemen naar de jeugd van de Fransman waarin hij veel tijd doorbracht in de natuur. Het nummer bouwt vooral rond de atmosfeer en weerspiegelt het gevoel van thuiskomen na een reis door de hele wereld. De zang versterkt dat gevoel door in verschillende lagen geschakeerd te zijn en daardoor heel luchtig over te komen. Halfweg bloeit het rustig aan open zonder een climax te willen bereiken en daardoor blijven we een tikkeltje op onze honger zitten. Als nummer op zich weet “Silent Love” in zijn totaliteit iets minder te boeien dan we hadden gehoopt, al maakt de bijbehorende videoclip het nummer toch nog de moeite waard.

Instagram

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Blaze ft. Octavian - "Somewhere"

Naast elkaars neef zijn Guillaume en Jonathan Alric ook producers en regisseurs. Met The Blaze bundelden ze hun krachten, en dat leverde…
LiveRecensies

Rock Werchter 2019 (Festivaldag 3): Een dagje natuurlijke sauna

Nu we dag drie hebben bereikt, zitten we officieel over de helft van Rock Werchter 2019. De voorbije dagen was het al…
FeaturesUitgelicht

De 101 beste singles van 2018

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.