Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kojey Radical – “War Outside” (feat. Lex Amor)

De laatste jaren maakte Kojey Radical vooral als gastartiest bij onder meer Sons of Kemet en Rudimental naam, maar de Britse rapper is ook solo helemaal aan het openbloeien. In 2019 loste hij het album Cashmere Cat en zorgde een spraakmakende passage op COLORS ervoor dat hij op heel wat erkenning kon rekenen binnen de Britse hiphopwereld. Sindsdien bracht de man nog een handvol nummers uit, al ging zijn focus vooral naar het creëren van een waardige opvolger van zijn vorige album. Of hij in dat opzet is geslaagd, zullen we binnenkort te weten komen, maar met “War Outside” krijgen we nu al een veelbelovende eerste appetizer te horen.

Kojey Radical liet zich voor zijn nieuwe single omringen door een aantal bekende gezichten. De productie werd zo onder handen genomen door Swindle en Kwame Kwei-Armah en een strofe werd vrijgehouden voor de kunsten van bevriende rapper Lex Amor. Al fluitend wordt “War Outside” op gang getrapt alvorens de Brit met een zeer aanstekelijke flow van wal steekt en het nummer volledig naar zijn hand zet. Niet alleen zijn raps weten te overtuigen, ook zijn zangpassages in het refrein weten onze trommelvliezen te bekoren. Halfweg het nummer is het aan Lex Amor om met haar kleurrijke en unieke stijl “War Outside” een extra dimensie te geven en dat doet ze ook met verve. Een sterke eerste voorbode van de nieuwe plaat, die ons nu al nieuwsgierig maakt naar wat er nog zit aan te komen.

FIFA 22-liefhebbers zullen het nummer overigens vaker de revue horen passeren, want het nummer werd door EA Sports opgenomen in de zeer populaire soundtrack van het videospel.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1763 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Dag 1): Genot voor oor en oog

Wat gebeurt er als de twee grootste festivalmerken van België (Rock Werchter en Tomorrowland) gezamenlijke dingen doen? Wel, het antwoord op deze…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Acht tips voor een geslaagd CORE Festival!

Het Belgische muzieklandschap is sinds kort weer een festival rijker, want in het Brusselse Ossegempark vindt komend weekend voor het eerst CORE…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.