InstagramInterviews

Maak kennis met Mia Lena: ‘Hopelijk kan ik jullie dezelfde emoties doen voelen die ik ervaarde toen ik mijn liedjes schreef’

We hebben er lang op gewacht, maar op dinsdag 12 oktober vind er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken we voor het eerst naar Brussel, waar we in Pilar opkomend talent een podiumplaats bieden. Een van de artiesten die je er aan het werk kan zien is de Brusselse Mia Lena. We stellen je haar graag al even aan je voor, voordat ze tijdens de showcase je hart zal veroveren.

Wie? Een zeer getalenteerde popzangeres, die in het niet al te verre verleden zelfs al shows in Frankrijk speelde. Ondertussen is ze helemaal onafhankelijkk en bouwt ze aan haar eigen muzikale pad.

Wat? Zeemzoete en karaktervolle pop, overgoten met een rebels r&b-sausje

Voor fans van: Emma Bale, MEYY, Jorja Smith

Socials: Instagram / Facebook / VI.BE

Hoe ben je met muziek gestart?
Ik begon met het schrijven van liedjes toen ik dertien jaar was, geïnspireerd door artiesten als A Fine Frenzy, Alicia Keys en Amy Winehouse. Eigenlijk alle artiesten die melige liedjes zongen. Ik begeleidde mezelf toen met de piano, die ik sinds mijn zesde als trouwe vriend had. Op mijn zestiende (in 2016) werd ik in de muziekwereld geïntroduceerd en bracht ik een paar singles uit uit, maar in 2019 besloot ik om een pauze te nemen. Ik verloor mezelf in de muziek die ik uitbracht en eigenlijk vond ik het meer leuk. Begin 2021 releaste ik “Come & Go” (dat ik ook beschouw als eerste echte single), gevolgd door drie andere singles: “Digiluv“, “Playin” en “Lonely“. Ik hoop in 2022 een ep uit te brengen.

Wat was tot nu toe de mooiste dag uit je muzikale leven?
Voorlopig kan ik niet aan een specifieke dag denken, maar meer aan de periode waarin ik besloot om de samenwerking met mijn vorige muziekteam (label, manager) stop te zetten, zodat ik als onafhankelijke artiest te werk kon gaan. Het was een enge stap, omdat ik de indruk had dat ik sommige ‘kansen’ niet meer zou krijgen, zoals het geven van optredens, videoclips uitbrengen enzovoort. Als me dat dan toch lukt, ben ik heel fier en blij dat ik die keuze heb gemaakt. Ook elk moment op een podium vind ik fantastisch.

Op welk festival zou je graag eens willen spelen en waarom?
Alle festivals in België waar ik ooit naartoe ben gegaan en dacht van: ‘Wow! Ik wil hier ook spelen!’ Ik denk aan Couleur Café, DOUR, Les Ardentes en Brussels Summer Festival. Zo kan ik die van mijn wishlist schrappen en op mijn beide oren kan slapen. (lacht)

Wat zijn je doelen in de nabije toekomst?
Meer optreden en een ep uitbrengen begin 2022.

Wat mogen we verwachten van je set op onze showcase?
Een zwoele, intense en gevarieerde set met a lot of girl power! Hopelijk kan ik jullie dezelfde emoties doen voelen die ik ervaarde toen ik mijn liedjes schreef.

Zet je alvast op ‘aanwezig’ in het Facebook-event en mis geen enkel nieuws. De toegang is gratis, zonder inschrijving. Dat geeft iedereen de vrijheid om te komen (volzet = volzet). Hou er wel rekening mee dat het een Covid Safe Event is en dat je dus een Covid Safe Ticket nodig hebt om toegang te krijgen tot de DB Showcase in Brussel. Alle info op de site van Pilar.

1727 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Slow Crush @ Pilar: Purperen harmoniteit

Aan de overkant van de Atlantische Oceaan is Slow Crush een indiefavoriet. Door studentenradio’s zijn shoegaze en afgeleide varianten daar bij vlagen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mia Lena - "...questions"

In oktober van 2021 introduceerden we de Brusselse Mia Lena op ons Showcasefestival in de Pilar, waar de zangeres echt een goede…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lander & Adriaan, Meltheads, Heisa en meer Belgisch talent op We Are Open 2023!

Het is een jaarlijkse traditie van de Antwerpse concertzaal Trix om in februari twee dagen de deuren te openen voor de spannendste,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.