Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma – “Godsend”

Sundara Karma is altijd een band geweest van het grote potentieel. Zo waren er al twee albums van de groep met Youth Is Only Ever Fun In Retrospect in 2017 en Ulfilas’ Alphabet in 2019, met het laatste wapenfeit in de vorm van een ep Kill Me in 2020. Nu keert de groep terug met iets volledig anders. “Godsend” is een voorlopig op zich staande single die de groep naar een grootse stadionsound katapulteert.

Je zou dus even verward kunnen zijn met wat Sundara Karma hier serveert. Het begint meteen met een groots meezingmoment waarbij de naam Thirty Seconds To Mars in tijden van This Is War nooit ver weg is. Toch pakt Sundara Karma het iets rijker aan door meer instrumenten in de mix te gooien waardoor er telkens wel nieuwe details te ontdekken zijn. Toch krijgen we ook bij het refrein weer datzelfde Thirty Seconds To Mars gevoel doordat frontman Oscar Pollack dan zijn strottenhoofd volledig openzet. Maar op zich is dit helemaal geen probleem, want deze Sundara Karma klinkt beter dan alles wat de band rond Jared Leto tegenwoordig doet. Als dit de nieuwe richting van Sundara Karma is, dan zou het wel eens kunnen dat een grote doorbraak in de maak is. We zijn benieuwd of dit ook echt de nieuwe sound van de groep is.

FacebookInstagramWebsite

3516 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Kill Me"

Het was anderhalf jaar geleden dat we nog iets hoorden van de Britse indiepopgroep Sundara Karma. Oscar Pollock, de zanger van de…
AlbumsRecensies

Sundara Karma - Unfilas' Alphabet (★★★★½): "Music Of Joy & Eternity"

Sundara Karma is een Britse indie-band die hun eerste single uitbracht in 2014. Al vrij snel zeiden wij dat dit een band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Higher States"

Nieuw jaar, nieuwe look! Sundara Karma weet zich telkens weer opnieuw uit te vinden en daar horen natuurlijk ook weer nieuwe outfits…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.