Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma – “Wishing Well”

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen. Sundara Karma lijkt vooralsnog in die tweede categorie te zitten, al brengt de band vaak verfrissende nummers vol experimenten uit die tegelijkertijd enorm dansbaar zijn. Voor zijn derde album Better Luck Next Time lijkt dat niet anders. Zeker op de singles “Friends of Mine” en “Baby Blue” herkennen we de sound die de band zo uniek maakt. Met “Wishing Well” toont Sundara Karma nu ook zijn diversiteit.

Het tempo van de derde single uit Better Luck Next Time ligt net wat lager dan we van de Britse groep gewoon zijn. Dat maakt dat we de muziek in een nieuw daglicht kunnen zien. De instrumentatie neemt ons mee in een lichte trance tijdens de strofes en krijgt nieuwe dimensies in het refrein, terwijl leadzanger Oscar Pollock zijn stem gebruikt op een andere manier dan we van hem gewoon zijn. Hij klinkt daardoor met momenten net wat dromeriger dan anders. In “Wishing Well” lijken op die manier soms elementen van The 1975 te echoën, maar nooit verliest Sundara Karma eigenheid door grenzen te verleggen. Het doet ons alvast uitkijken naar wat het nieuwe album nog meer te bieden zal hebben.

Dat ontdekken we op 27 oktober, wanneer de band Better Luck Next Time releaset.

FacebookInstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Baby Blue"

Het blijft ons verbazen dat een band als Sundara Karma nog steeds niet groot is doorgebroken. Dat ze wel over het materiaal…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 1): Stralend van start

Al voor de negende keer trekken fans van alternatieve muziek naar de Beekse Bergen, waar het festival Best Kept Secret al lang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.