Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BILK – “Billy Big Bollocks”

Het Britse BILK maakt al enkele jaren furore met hun unieke mix van punk, indie en rap. De rebelse houding van dit trio uit Essex sloeg meteen aan bij zowel de jeugd als bij enkele grote radiozenders uit Groot-Brittannië. Meestal schrijft de jonge frontman Sol Abrahams over pintjes, conflicten en andere dingen die een doorsnee tiener dagelijks meemaakt. Zijn teksten zijn dan ook vaak een reflectie van wat we te zien krijgen op de sociale media van de band. In juli probeerde BILK met “Love Is No Easy Game” wat minder chaotisch voor de dag te komen. Deze melancholische song was echter een experiment van korte duur, want op de nieuwe “Billy Big Bollocks” schakelt de band weer een versnelling hoger.

Op een strakke punkmelodie rapt Abrahams over een zekere Billy Big Bollocks, een nihilistische kerel met slechte gewoontes. Zijn leven is een zootje, maar hier en daar komen onderwerpen naar boven die de meeste luisteraars herkenbaar in de oren zullen klinken; het is niet zomaar dat de zanger vol jeugdig enthousiasme vertelt over dit bijzonder individu. Wanneer zijn stem even niet te horen is, zetten de drums en baslijn het lied op aanstekelijke wijze voort. Overigens mag zijn gitaar er ook best zijn. Als we de bas wegdenken uit het refrein, lijkt het wel alsof het door onze eigen Equal Idiots geschreven werd. De kleine gitaarsolo tijdens de brug maakt dan weer het verschil. Hoewel de structuur van “Billy Big Bollocks” vrij eenvoudig is, heeft BILK bewezen dat ze niet veel nodig hebben om een goed feestje te bouwen.

BILKs nieuwe ep Allow It is vooruit te bestellen op hun website.

Facebook

36 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF - "Achterban" (feat. RonnyHuana)

STIKSTOF, bestaande uit Jazz Brak, Zwangere Guy, Astrofisiks en DJ Vega, bevestigde eind vorig jaar met Familie Boven Alles nog maar eens…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stray From The Path – “Guillotine”

Was het niet voor de gekende coronaperikelen, waren de Amerikanen van Stray From The Path twee weken geleden te zien in onze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LeBlanc - "In De Hoogte"

Vijf keer zit het opkomende raptalent Daan De Witte onder de noemer LeBlanc in de ‘hiphop 100’ van de Brusselse radiozender Bruzz….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.