Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BILK – “Love Is No Easy Game”

Een tijd terug pikten we het Britse BILK met hun single “Bad News” op, vandaag droppen de heren de opvolger voor deze Britse hit, dat de naam “Love Is No Easy Game” kreeg. Het nummer zal in ieder geval te vinden zijn op hun nieuwe ep Allow It, die op 27 augustus verschijnt. Deze groep uit Essex staat bekend om hun spannende mix van indie, rap en punk, maar op “Love Is No Easy Game” zoeken de jongens juist hun melancholische kant op.

Over het nummer weet frontman Sol Abrahams te zeggen: ‘Love Is No Easy Game gaat over het verneuken van een relatie en hoe je daarna je best doet om het weer goed te maken. Het is nooit makkelijk, maar het is wél altijd ingewikkeld en rommelig’. Rommelig is deze single allerminst, al mist het wel wat spanning. Het doet wat denken aan de albumtracks van britpopbands als Oasis en Blur die tussen hun hits verstopt stonden. Het is een catchy, mooi afgewerkte track, maar onderscheidt zich helaas niet als kaf van het koren. De band heeft echter wat marge ingebouwd om zich zaken te kunnen permitteren. Daar waar Inhaler kan teren op de U2-achtergrond van één van hun leden, heeft BILK, met dank aan een tweetje van ex-One Direction superfan Louis Tomlinson, sterk aan populariteit gewonnen. En we weten allemaal, fans zijn de brandstof voor succes.

De heren zijn op 11 september voor het eerst te zien op het Europese vasteland, meer bepaald op het Nederlandse Misty Fields. Een Belgische show staat nog niet op de planning.

Facebook

130 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BILK - "Billy Big Bollocks"

Het Britse BILK maakt al enkele jaren furore met hun unieke mix van punk, indie en rap. De rebelse houding van dit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BILK - "Bad News"

Goed nieuws (geen slecht dus)! Na enkele maanden afwezigheid zijn de brutale Britten van BILK eindelijk terug met nieuwe muziek. Bovendien kondigde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BILK - "I Got Knocked Out the Same Night England Did"

We hebben BILK al een tijdje op onze radar. Het drietal uit Essex begeesterde ons twee jaar geleden al met “Next Weekend”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.