Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Froze – “Ogenblik” (feat. Joppe Tanghe)

Doet Rauw en Onbesproken nog een belletje rinkelen? Bij deze Gentse rapformatie zette Froze, Fritz Tavernier in het echte leven, zijn eerste stapjes in het Vlaamse hiphopcircuit. Ondertussen is het al zes jaar geleden dat hij het collectief verliet om even van het toneel te verdwijnen en opnieuw op zijn solocarrière te focussen. In 2017 bracht hij een ep, Desalniettemin, uit. Twee jaar later, in 2019, kwam hij opnieuw met een volledig album, Ottosessies – De Mixtape, dat snel werd opgevolgd door Brieven, zijn laatste album tot op heden.

Net zoals op Brieven doet Froze ook op zijn nieuwste single aan storytelling. “Ogenblik” vertelt hoe Froze in het appartement van zijn overbuurvrouw, waar hij stiekem een oogje op heeft, binnenkijkt. Hij ziet haar de was ophangen, dansen op haar favoriete muziek en ziet dingen die haar bovenbuur, waar zij op haar beurt dan mee flirt, niet ziet. Frozes mix tussen hiphop en popmuziek doet ons verlangen naar een nazomer. Tekstueel is “Ogenblik” niet bijzonder sterk: de rijmschema’s konden nog net iets strakker, de woordkeuze net iets poëtischer. De zwoele melodie zou zo uit een feelgoodfilm kunnen komen. Hoe zou Fritz’ overbuurvrouw zich eigenlijk voelen na het horen van “Ogenblik”?

Twitter / Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

29 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Mavu - "21"

Op 14 oktober vierde de rapper uit Sint-Job-in-‘t-Goor zijn 21ste verjaardag en een week later bracht hij de gelijknamige single “21” uit….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Winston Surfshirt & Young Franco - "Complicated"

Winston Surfshirt is een Australische funk- en hiphopband die in 2015 werd opgericht. De band begon aanvankelijk als het soloproject van de…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview STIKSTOF: ‘Hoe groter de pogo, hoe beter voor het logo!’

Als een bom sloeg Overlast in. Het album, met een even mysterieuze als veelzeggende cover, leidde definitief een hoogconjunctuur van de Brusselse,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.