Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Kaede – “サイクルズ” & “((( escape )))”

Het gebeurt niet vaak, een muzikale act oprichten om groenten te promoten. Toch is dat exact waarom j-popgroep Negicco in 2003 werd opgericht. Die naam betekent letterlijk ‘de groene ajuinmeisjes’, met de bedoeling om de groene ajuin (negi), een lokale groente, in de kijker te zetten. Het spreekt voor zich dat de groep vrij low profile bleef, maar ons viel zangeres Kaede op. Vorig jaar werkte ze namelijk op 秋の惑星、ハートはナイトブルー。 (Stardust in Blue) samen met citypopfenomeen en Japanse indieband Lamp.

Vandaag viert Kaede haar dertigste verjaardag met twee nieuwe singles. “サイクルズ” (“cycles”) en “((( escape )))” zijn twee totaal uiterste nummers, waarbij de zachte, aangename stem van Kaede de rode draad vormt. “サイクルズ” is een herwerking van een gelijknamig nummer van Jacob Tanaka en heeft een vleugje rock-‘n-roll, terwijl “((( escape )))”, geschreven door Ikuko Harada en Wendy Wander lo-fi uit de hoek komt. Het eerste nummer vliegt meteen met een pianootje in gang, terwijl het tweede a capella van start gaat. Het resultaat is divers, en als je het liever zonder Kaede hoort (al kunnen we dat moeilijk geloven), zijn er ook instrumentale versies beschikbaar.

Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Flume - "Escape" (feat. KUČKA & QUIET BISON) & "Palaces" (feat. Damon Albarn)

De afgelopen weekends kon het prestigieuze Coachella al twee keer proeven van Palaces, het splinternieuwe album van Flume dat in het verschiet ligt….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BRASTA & Alessia - "Escape"

Een muzikaal duo dat meteen in de smaak valt vind je niet vaak. BRASTA en Alessia krijgen het daarentegen wel voor elkaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.