Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parcels – “Somethinggreater”

© CPU – Fleur De Backer

Hoewel funk en disco vrijwel tijdloos zijn, mogen we toch wel vaststellen dat steeds minder artiesten zich durven overgeven aan de groove. Nochtans zijn de genres de laatste jaren opmerkelijk aan een opmars bezig. Namen als Franc Moody en L’Impératrice trachten met een hedendaagse toets de scene nieuw leven in te blazen en ook Parcels maakt hier graag deel van uit. Het vijfkoppige collectief kent zijn bakermat in Byron Bay, Australië. Op een queeste naar zijn artistieke persoonlijkheid besloot de band gezamenlijk naar Berlijn te verhuizen en dat wierp zijn vruchten af. Zo weten de jongens niet enkel enorm seventies te klinken, ze zien er ook nog eens zo uit! Hun zelfgetiteld debuutalbum, dat goed was voor een vijfsterrenscore bij NME, verscheen in 2018 en bracht de band over heel de wereld. Na het afsluiten van dat hoofdstuk besloot Parcels even uit de schijnwerpers te treden.

Inmiddels viel er al te genieten van een fijn weerzien. Met “Free” en “Comingback” mochten we afgelopen zomer al twee nieuwe nummers omarmen. Parcels zet deze smakelijke trend verder met de release van de derde nieuwkomer “Somethinggreater”.

Daft Punk durft al eens te vallen wanneer Parcels vergeleken wordt met anderen, maar op zijn vernieuwende manier weet de band hier als geen ander mee om te gaan. Ook hier wordt tijdens het refrein de vergelijking snel gemaakt. Uptempo baslijnen, funky gitaararrangementen en een geniale groove. Bij momenten lijkt het zelfs alsof “Get Lucky” de luisterbeurt komt kapen. Hoe dan ook heeft Parcels het genre zodanig naar zijn hand gezet, dat van na-apen zeker geen sprake is. Innovatief, dansbaar en een flinke dosis sex appeal. Wij staan alvast te popelen voor een tweede album van deze discokoningen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

37 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Durand Jones & The Indications - Private Space (★★★★): Nieuwe paden, zelfde schoenen

De carrière van Durand Jones & The Indications kende een sprookjesachtige aanvang, met hun in een kelder opgenomen debuut dat in 2018…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parcels - "Comingback"

Waar de coronacrisis voor de meeste muzikanten als een vloek boven hun leven cirkelde, leek de verplichte rustpauze op het ideale moment…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parcels - "Free"

Wie de thermometer al eens in de gaten houdt, ziet dat die de laatste paar dagen steeds vaker richting de dertig graden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.