Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parcels – “Somethinggreater”

© CPU – Fleur De Backer

Hoewel funk en disco vrijwel tijdloos zijn, mogen we toch wel vaststellen dat steeds minder artiesten zich durven overgeven aan de groove. Nochtans zijn de genres de laatste jaren opmerkelijk aan een opmars bezig. Namen als Franc Moody en L’Impératrice trachten met een hedendaagse toets de scene nieuw leven in te blazen en ook Parcels maakt hier graag deel van uit. Het vijfkoppige collectief kent zijn bakermat in Byron Bay, Australië. Op een queeste naar zijn artistieke persoonlijkheid besloot de band gezamenlijk naar Berlijn te verhuizen en dat wierp zijn vruchten af. Zo weten de jongens niet enkel enorm seventies te klinken, ze zien er ook nog eens zo uit! Hun zelfgetiteld debuutalbum, dat goed was voor een vijfsterrenscore bij NME, verscheen in 2018 en bracht de band over heel de wereld. Na het afsluiten van dat hoofdstuk besloot Parcels even uit de schijnwerpers te treden.

Inmiddels viel er al te genieten van een fijn weerzien. Met “Free” en “Comingback” mochten we afgelopen zomer al twee nieuwe nummers omarmen. Parcels zet deze smakelijke trend verder met de release van de derde nieuwkomer “Somethinggreater”.

Daft Punk durft al eens te vallen wanneer Parcels vergeleken wordt met anderen, maar op zijn vernieuwende manier weet de band hier als geen ander mee om te gaan. Ook hier wordt tijdens het refrein de vergelijking snel gemaakt. Uptempo baslijnen, funky gitaararrangementen en een geniale groove. Bij momenten lijkt het zelfs alsof “Get Lucky” de luisterbeurt komt kapen. Hoe dan ook heeft Parcels het genre zodanig naar zijn hand gezet, dat van na-apen zeker geen sprake is. Innovatief, dansbaar en een flinke dosis sex appeal. Wij staan alvast te popelen voor een tweede album van deze discokoningen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

46 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Related posts
LiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 1): Raak startschot

DOUREUUUUUUH! De oerkreet van een van de meest iconische festivals van de lage landen weergalmde eindelijk weer na bijna twee jaar knarsetanden….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour 2022 vervolledigt de affiche met Parcels, Ghostface Killah, The Haunted Youth, Squarepusher en meer!

Doureeeeeeuuuh! Smeer je keel al maar, want deze zomer gaat het Waalse festival in een nieuwe ronde. Neem dat ‘nieuw’ gerust letterlijk,…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.