Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parcels – “Free”

© CPU – Fleur De Backer

Wie de thermometer al eens in de gaten houdt, ziet dat die de laatste paar dagen steeds vaker richting de dertig graden neigt. De zomer komt er dus aan, waardoor de comeback van Parcels haast niet beter getimed kon zijn. De Australische wonderboys werkten al samen met Daft Punk, blonken het daaropvolgende jaar uit met hun zonovergoten debuutplaat en trokken daarmee een hele tijd rond de wereld. De coronacrisis leek dus net op tijd te komen voor de jongens, want het vorige hoofdstuk liep op z’n einde. Dat betekende bijgevolg dat de lockdown bijzonder productief is geweest voor Parcels. De band lost met “Free” nu een eerste tipje van de sluier, als ‘the first stage of the journey’.

Geen grootse verrassingen op de nieuwste creatie van Parcels. De zon schijnt nog steeds, de vrolijke pianodeuntjes zijn nog altijd aanwezig en het geheel klink wederom lekker catchy. Met een “Africa”-achtige intro komt de boel rustig op gang, waarna haast iedereen in de band in koor zingt dat hij vrij is vanavond. Geleidelijk aan bloeit de song dan open in een zomers riedeltje, maar over het algemeen blijven we toch wat op onze honger zitten. Natuurlijk zit de sfeer weer snor en toveren de Australiërs een glimlach op ons gezicht, maar uiteindelijk kabbelt “Free” een kleine vier minuten voort zonder dat er echt iets gebeurt. Fijn voor op de achtergrond, maar voor een alleenstaande single hadden we van een band als Parcels meer verwacht.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

901 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Alison Jutta - "Free"

Alison Jutta was een van de negen finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en stelde zich zo voor het eerst…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter bevestigt o.a. Miles Kane, Jake Bugg en Fontaines D.C.!

Het zijn tegenwoordig alweer drukke dagen in Werchter. Eerder deze week werd de line-up van zusterfestival TW Classic afgerond en ook de…
AlbumsRecensies

Iggy Pop – Free (★★★★): Wonderlijke uithaal van levenskrachtige Iggy Pop

Op de hoes van Free, Iggy Pops meest recente album, zien we hem – blote bast vooruit -de woeste zee intuimelen. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.