Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parcels – “Comingback”

© CPU – Fleur De Backer

Waar de coronacrisis voor de meeste muzikanten als een vloek boven hun leven cirkelde, leek de verplichte rustpauze op het ideale moment te komen voor de Australiërs van Parcels. Het verhaal van debuutplaat Parcels leek een beetje op z’n einde te lopen en nu er steeds meer mogelijk lijkt, heeft ook de band de smaak weer te pakken. Zo kregen we vorige maand het zomerse “Free” dat vooral goed leek te gedijen bij tropische temperaturen. “Comingback” wordt niet ontvangen onder een stralende zon, maar maakt dat zelf ruimschoots goed. Nu de band alweer twee aangename liedjes op de wereld losliet, lijkt het ons hoog tijd om ook een album aan te kondigen.

“Comingback” steekt van wal met een speels deuntje dat ons doet denken aan hoe we als kind vol enthousiasme het strand op liepen. Ook de Daft Punk-invloeden liggen er weer vingerdik op zonder ons ook maar een moment te storen. Parcels is helemaal zichzelf en weet de zomer in huis te brengen, al dromen wij wel van die paradijselijke stranden met een cocktail in de hand en ons oog op een groepje surfers. In de bridge houdt een instrumentale partij ons op het puntje van onze stoel om vervolgens een absoluut muzikaal hoogtepunt te bereiken. De vrolijke pianodeuntjes en levendige ritmesectie zorgen voor een catchy geheel waardoor we Parcels op z’n best ervaren en dat smaakt naar meer!

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…
LiveRecensies

Parcels @ Ancienne Belgique (AB): Flitsende muzikaliteit

De populariteit van Parcels lijkt alleen maar toe te nemen. Nadat de band een verschroeiende set speelde op Rock Werchter afgelopen zomer,…
LiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 1): Raak startschot

DOUREUUUUUUH! De oerkreet van een van de meest iconische festivals van de lage landen weergalmde eindelijk weer na bijna twee jaar knarsetanden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.