banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single St. Vincent – “The Nowhere Inn”

© CPU – Ymke Dirikx

Fans van St. Vincent bleven lang op hun honger zitten, maar hebben anno 2021 niet te klagen. Nadat het na MASSEDUCTION redelijk stil bleef rond de Amerikaanse muzikale duizendpoot, dook ze eerder dit jaar op als producer op Julia Stones Sixty Summers en bracht ze niet veel later zelf een soloplaat uit onder de noemer Daddy’s Home. Het bleek allemaal niet genoeg te zijn voor Annie Clark, want nu is ze alweer terug met “The Nowhere Inn”. Het nummer maakt deel uit van de soundtrack van de gelijknamige film, die de zangeres maakte samen met Carrie Brownstein. The Nowhere Inn ging vorig jaar al in première, maar komt deze week pas officieel uit. De film is een mockumentary over de carrière van St. Vincent. De ideale gelegenheid om al wat reclame te maken dus.

“The Nowhere Inn” duurt bijna vijf minuten, maar St. Vincent kennende, vervelen we ons nooit. Het nummer komt redelijk groots uit de startblokken met Annie die haar stem de hoofdrol laat spelen. Op de achtergrond horen we enkele echoënde instrumenten, maar geleidelijk aan doen de drums hun intrede. Zo bloeit de track natuurlijk open in een instrumentaal indrukwekkend staaltje muziek. De drums klinken alsmaar grootser en ook de elektrische gitaar voorspelt onweer, maar dan krijgen we een schattig akoestisch intermezzo op ons bord. Nog voor we gewend zijn aan dat geluid, komen we alweer in een ietwat elektronische stroomversnelling terecht. In een donkere chaos loopt “The Nowhere Inn” uit elkaar, met Clarks stem als wegwijzend lichtpuntje. Een ware rollercoaster dus, die nieuwe van St. Vincent, maar zo hebben we haar het liefst.

De film is vanaf aanstaande vrijdag, 17 september, overal te bekijken. Twee dagen later, op zondag 19 september, verschijnt de negentien nummers lange soundtrack via Loma Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Lizzie Loveless - You Don’t Know (★★★): Zoektocht naar een eigen geluid

De naam Lizzie Lieberson zal sommige mensen bekend in de oren klinken; samen met haar zussen Kristina en Katherine maakte ze deel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

St. Vincent - Daddy's Home (★★★): Eentonige kwaliteit

‘I fear the future’, klonk het op St. Vincents vorige album, ondanks dat MASSEDUCTION een futuristische sound had. Was het dan een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single St. Vincent - "Down"

Sinds maart lost Annie Clark, oftewel St. Vincent, aan het begin van elke maand een nieuwe single. Uiteindelijk zal dat aanstaande vrijdag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.