Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Patches – “Sweet By And By”

© Leen Hoogmartens

In oktober van vorig jaar lieten we ons al verleiden en uitdagen door de mooie klanken van Patches. Haar debuut-ep Hot Enough bleek meteen het startschot te worden van een mooi parcours, waaraan ze tijdens de coronamaanden ijverig verder timmerde met de hulp van haar producer Aram Santy. Eind juni stond ze in de Handelsbeurs ter gelegenheid van haar masterproef, waarvoor ze overigens met vlag en wimpel slaagde. Hoog tijd dus voor een tweede ep, die haar carrière nog eens kan boosten.

Eind april kregen we al het zinderende “Road to Ruin” en ook de tweede single “Sweet By And By” weet ons mateloos te begeesteren. Deze keer is het geheel nog iets ritmischer en indringender, waardoor we al snel met onze gedachten wegdrijven naar vredevolle oorden en met open mond blijven luisteren. Zelf beschrijft ze het als een mix tussen The xx en Sade, en daar kunnen we weinig aan toevoegen. “Sweet By And By” is een verrukkelijke altpop-single die tot de verbeelding spreekt en de langverwachte doorbraak van Patches nog eens ettelijke stappen dichterbij laat komen.

Op 22 oktober brengt Patches de ep Silver Foxes uit, die dan op 30 oktober tijdens een releaseshow in de Brugse Cactusclub voorgesteld zal worden. Tickets zijn alvast te koop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1665 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
2022FeaturesUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2022: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…
LiveRecensies

Sylvie Kreusch @ Het Depot: Welkom in koortsdromenland

Wow, kijk eens aan! Het is alweer bijna half maart, wat betekent dat het exact 105 dagen geleden is dat we Sylvie…
FeaturesInstagramUitgelicht

De Grote Beren van Morgen 2022: Patches

We mogen met Dansende Beren dagelijks nieuwe nummers, albums en vooral ook nieuwe artiesten ontdekken. Sommige acts laten zo een grote indruk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.