Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maida Rose – “Within”

© Lin Bartraij

De bandnaam Maida Rose klinkt opvallend internationaal, maar de weinig verhullende namen van bandleden Roos Meijer en Javièr den Leeuw geven snel prijs dat het wel degelijk om een Nederlands duo gaat. Het jonge dreampopduo werkt al samen sinds 2016, maar een eerste muzikale worp kwam er pas dit jaar. Meijer en den Leeuw hielden zich de voorbije 5 jaar bezig met het schrijven en opnemen van eigen nummers, waarvoor ze zich lieten inspireren door persoonlijke ervaringen uit hun nog jonge leven. De nummers bleven lang beperkt tot hun eigenste slaapkamermuren, maar in januari brachten ze de melancholische debuutsingle “Harmony of Hearts” uit. Duidelijk het wachten waard, want het nummer werd al snel opgepikt door de internationale muziekmedia. Van een goeie start gesproken. “Within” is na “Where Do We Go” de derde single en volgens het duo zelf ook het enige nummer dat ze hebben over gelukkig zijn en de positieve liefde.

Van de eenzaamheid en onzekerheid op de vorige twee singles keren we inderdaad terug naar een opvallend gelukzalige sfeer die in de begintonen zelfs iets weg heeft van een Tame Impala-track. Het nummer is een ode aan de vriendin van zangeres Roos en die warme, gelukzalige gevoelens weerspiegelen zich ook in de speelse gitaar en de opgewekte drums. Het geheim van de overtuiging schuilt vooral in de charismatisch zachte stem van Roos, die van lieflijk zacht naar zelfzeker fladdert en zo voor een aangename dynamiek zorgt. Ook al blijkt dit hun enige optimistische nummer te zijn, wij vinden het allesbehalve erg dat het duo zich hier van hun meest positieve kant laat zien, want ook met deze lofzang weten ze ons melancholische hart te warmen. Fans van Beach House en Men I Trust weten dit ongetwijfeld te smaken.

Met “Within” blijft het verder uitkijken naar die volledige collectie van nummers waar het duo zo lang aan gewerkt heeft. Deze single is in ieder geval opnieuw een lekkere streep melodieuze dreampop die even lieflijk als overtuigend klinkt.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Peach Baby – Sensations (★★★): Zeg ‘hej’ tegen dit Zweedse trio

Peach Baby is een Zweeds meidentrio, bestaande uit Judith Stocks, Elenoor Rovers en Moa McAllister. De band die vooral richting alternatieve dreampop…
AlbumsRecensies

Someone - Shapeshifter (★★★): Samen de donkere wintermaanden doorkomen

Sinds 2017 brengt de Nederlands-Britse Tessa Rose Jackson muziek uit onder de naam Someone. Een op het eerste zicht niet zo veelzeggende…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Taylor Janzen – “Push It Down”

Wanneer je geen blijf weet met opgekropte gevoelens, vorm je die om tot liedjes. Dat is althans wat Taylor Janzen begon te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.