banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maida Rose – “Where Do We Go”

Fans van Beach House en Cigarettes After Sex kunnen het tegenwoordig ook wat dichter bij huis zoeken. Maida Rose ontstond in Den Haag toen Javièr den Leeuw en Roos Meijer met hun gezamelijke liefde voor dreampop aan de slag gingen. Na vijf jaar schrijven en opnemen, is het tijd voor de band om met hun muziek naar buiten te treden. “Where Do We Go” is de tweede single van het muzikale duo en ligt in het verlengde van hun melancholische debuutsingle “Harmony of Heartache“.

Maida Rose weet de dreampop-ingrediënten tot een interessant eindresultaat te vermengen. Op “Where Do We Go” horen we meer licht doorheen de verschillende muzikale lagen waardoor de nakende lente het uitgelezen moment lijkt voor de release van de song. De zachte stem van Roos heeft een kalmerend effect waardoor je zowaar een staat van hyperbewustzijn bereikt. Het nummer, over het einde van een relatie, weet zich te onderscheiden van de dertien-in-een-dozijn-liefdesverdrietsongs door net de focus te leggen op de ontkenningsfase, het moment waarop je beseft dat je jezelf moet herontdekken zonder je partner. Verfrissend! Met “Where Do We Go” weet Maida Rose de verwachtingen voor de toekomst alvast weer een stukje omhoog te schroeven.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Peach Baby – Sensations (★★★): Zeg ‘hej’ tegen dit Zweedse trio

Peach Baby is een Zweeds meidentrio, bestaande uit Judith Stocks, Elenoor Rovers en Moa McAllister. De band die vooral richting alternatieve dreampop…
AlbumsRecensies

Someone - Shapeshifter (★★★): Samen de donkere wintermaanden doorkomen

Sinds 2017 brengt de Nederlands-Britse Tessa Rose Jackson muziek uit onder de naam Someone. Een op het eerste zicht niet zo veelzeggende…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maida Rose - "Within"

De bandnaam Maida Rose klinkt opvallend internationaal, maar de weinig verhullende namen van bandleden Roos Meijer en Javièr den Leeuw geven snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.