Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Les Louanges – “Chaussée”

Franstalige indiepop uit Canada, dat klinkt als iets waarvan je niet dacht dat je het nodig had op een sombere dag in september. Toch is dat wel zo, want onder de naam Les Louanges maakt Vincent Roberge fijne muziek die eigenlijk niet in een hokje te plaatsen valt. In eigen land wist hij al heel wat muzikale en culturele prijzen en nominaties in de wacht te slepen, terwijl hij zijn publiek ook regelmatig voorzag van nieuw materiaal. Debuutalbum La nuit est une panthère dateert al uit 2018, maar na een paar ep’s en singles zou het ons niet verbazen mocht Les Louanges binnenkort weer met een groter project komen. Voor nu is er alvast het catchy “Chaussée” om de honger te stillen.

De duisternis die iets voor middernacht de stad gijzelt in een diep blauwe kleur krijgt een weerklank op “Chaussée”. Op ritmisch vlak begeleidt het nummer ons tijdens een wandeling, waarbij het enige licht dat is van de voorbijrazende auto’s. Toevallig heeft het geregend en krijg je een douche over je onderste ledematen. De beeldvorming van het nummer zit goed en dan moeten we het nog over “Chaussée” op zich hebben. Ergens doet de song denken aan bedroompop, maar daarvoor lijkt het geluid uiteindelijk toch iets te groot open te breken. Kleine elektronische geluidjes zorgen voor licht, terwijl de aangename stem van Roberge ons vooral probeert mee te nemen in een bijna psychedelische trance. In de tweede helft van de song krijgt het geheel zijn finale vorm, vol laagjes die niet van elkaar te onderscheiden zijn, maar net een geheel creëren waarin het fijn verdrinken is.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 4): Baanbrekend, opwindend en vorstelijk

De ‘DOUREUUUUUUH’-kreten klonken op dag vier al wat meer schor, maar toch bleef het energiepeil bij de festivalgangers opvallend hoog. Het domein…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.